Obavijesti

News

Komentari 205

Policija prijavila mladića zbog natpisa 'Vukovar' na ćirilici

Policija prijavila mladića zbog natpisa 'Vukovar' na ćirilici
13

Sramotno! Mogu se samo nadati da će se strasti smiriti i da će netko doći pameti, rekao je vukovarski gradonačelnik Željko Sabo koji je zatražio veće osiguranje

VIDEO

Policija je prekršajno prijavila 23-godišnjaka iz Vukovara te mu izrekla zabranu posjećivanja sportske dvorane Dražen Petrović u Vukovaru u sljedećih osam dana. 

Podsjetimo, mladić je u dvorani Dražen Petrović u Borovu naselju, gdje se održava  Europsko prvenstvo u košarci za juniorke, na utakmici Srbije izvjesio zastavu srpske nacionalne manjine na kojoj je ćiriličnim slovima pisalo Vukovar. 

Sramotno! Mogu se samo nadati da će se strasti smiriti i da će netko doći pameti - kratko je prokomentirao vukovarski gradonačelnik Željko Sabo incident koji je njegov grad ponovo vratio 20 godina unatrag.  

No, uz zastavu košarkašice Srbije imale su i veliku potporu navijača koji nisu birali način na koji će bodriti svoje izabranice. Navijalo se: "Kosovo je srce Srbije", Vukovar je srce Srbije", "Ovo je Srbija", a zastavu su morali doći ukloniti policajci kojima su navijači pružili i otpor. 

Željko Sabo, koji je član i organizacijskog odbora natjecanja mladih košarkašica, zatražio je od Hrvatskog košarkaškog saveza, "koji je razvidno bio nespreman za ovakve događaje", pojačano osiguranje na sljedećim utakmicama te stroži nadzor na ulazima u dvoranu. Kaže da su mu u Hrvatskom košarkaškom savezu zajamčili da se incidenti više neće ponoviti. 

Izbjegli novi incident hrvatskih i srpskih navijača

Nakon završetka utakmice Srbija - Portugal u petak poslijepodne interventna policija je ispratila oko 200 srpskih navijača iz dvorane. Izlazili su u koloni, a policija ih je razdvojila od 30-ak navijača s obilježjima hrvatskih nogometnih klubova. Navijači su si samo međusobno dovikivali, ali je sve na kraju prošlo bez incidenta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 205
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature