Obavijesti

News

Komentari 232

Ne da se 'krstiti': Don Delaš iz Splita služi misu i na Uskrsni ponedjeljak

Policija se oglasila o napadu, svećenik je i danas služio misu!
5

Misu na Sirobuji i na Uskrsni ponedjeljak služio je don Josip Delaš, koji je prošli tjedan grubo napao i vrijeđao policiju i vikao im da će ih Bog kazniti. U međuvremenu, oglasila se i policija priopćenjem

VIDEO

Unatoč zabrani svih većih okupljanja, u u župnoj crkvi Župe sv. Leopolda Bogdana Mandića u splitskoj Siborbuji je i na Uskrs, kao i danas, na Uskrsni ponedjeljak, održana misa za vjernike.

Podsjetimo, kontroverzni don Josip Delaš je danima najavljivao da će održati misu za uskršnje blagdane, a javnosti je postao poznat nakon što je prošlog tjedna vikao na policajca koji su došli na intervenciju zbog održavanja mise te se danas i nadbiskupija ogradila od njegovih izjava i ponašanja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Incident: Unatoč zabrani služio misu u Splitu, napali novinarku
Incident: Unatoč zabrani služio misu u Splitu, napali novinarku

Uz sve to, jučer se u toj župi dogodio incident kada su neki vjernici i don Delaš napali novinare, a jednu novinarku i fizički ozlijedili.

PU Splitsko-dalmatinska: Zbog napada na novinarku istraga nad četvero ljudi

Danas se i policija oglasila o incidentu na Sirobuji, a njihovo priopćenje vam prenosimo u cijelosti.

- Obzirom na vjersko okupljanje održano jučer, 12. travnja, u crkvi u Sirobuji, a koje je protivno Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, o svim prikupljenim relevantnim informacijama upućeno je izviješće Državnom inspektoratu, Stožeru civilne zaštite splitsko-dalmatinske županije i Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

Nadalje, u vezi okolnosti napada na novinarku (42) u crkvi i potom narušavanja javnog reda i sprječavanja novinara u obavljanju javne djelatnosti provedeno je kriminalističko istraživanje nad četiri osobe i to 53-godišnjakom, 23-godišnjakom, 21-godišnjakom i 70-godišnjakom.

Za kazneno djelo „Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi“ kojim je oštećena 42-godišnja novinarka sumnjiče se 53-godišnjak i 21-godišnjak koji se sumnjiči još i za kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari. Oštećenoj 42-godišnjakinji je utvrđena lakša tjelesna ozljeda.

Svećenika se tereti za kršenje javnog reda i mira

U vezi počinjenja istog kaznenog djela „Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi“ na štetu 38-godišnje snimateljice televizije sumnjiči se 23-godišnjak. Protiv spomenute trojice podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nadalje, u vezi počinjenog prekršaja narušavanja javnog reda i mira na štetu okupljenih građana sumnjiči se 70-godišnjak protiv kojeg će biti podnijet Optužni prijedlog sukladno čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - priopćili su iz policije.

Božinović osudio napad na novinarku, uhićeno dvoje ljudi

Ministar Davor Božinović je na presici stožera rekao da je zbog tog incidenta uhićeno dvoje ljudi te je oštro osudio napad na novinarku.

Zbog napada na novinarku u crkvi uhićena dva muškarca
Zbog napada na novinarku u crkvi uhićena dva muškarca

- Što se tiče napada na novinarku, njega najoštrije osuđujemo, napadnuta u crkvi, na najveći kršćanski blagdan jer je radila svoj posao. Policija u konkretnom slučaju radi u dva smjera. Prvo je kršenje odluke o čemu će se izvijestiti županijski stožer, nadležni inspektorat, kao i splitsko-makarska nadbiskupija. Drugi pravac djelovanja policije je kriminalističko istraživanje oko događaja u kojem su uhićena dvojica muškaraca, u slučaju u kojem je ozlijeđena novinarka. Ozljede još nisu potpuno kvalificirane, oni se nalaze na kriminalističkom istraživanju za kazneno djelo prisile prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili je u javnoj službi i za oštećenje tuđe stvari - rekao je Božinović.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 232
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u