News

Komentari 2

Policija u Sarajevu uhitila devet dilera droge: Uvozili ju iz inozemstva i prodavali u BiH

Policija u Sarajevu uhitila devet dilera droge: Uvozili ju iz inozemstva i prodavali u BiH

Uhićenja su rezultat dugotrajne istrage tijekom koje je ranije zaplijenjeno više od osam kilograma kokaina, kao i amfetaminsko ulje koje se koristi u preradi opijata

Devet osoba osumnjičenih za ilegalnu trgovinu narkoticima uhićeno je u ponedjeljak u Sarajevu u sklopu istrage koju vodi Tužiteljstvo BiH.

Svi osumnjičeni, kako je potvrđeno iz državnog tužiteljstva, terete se da su bili dio organizirane kriminalne skupine koja je drogu uvozila iz inozemstva i potom je preprodavala na tržištu BiH.

Tužiteljstvo nije objavilo identitet uhićenih, no portal "Dnevnog avaza" navodi kako se vođom skupine smatra stanoviti Admir Jakupović, koji je među privedenima u raciji što su je proveli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). U policijskoj je akcija zaplijenjena i veća količina droge za koju se navodi kako na crnom tržištu vrijedi više stotina tisuća konvertibilnih maraka.

Uhićenja su rezultat dugotrajne istrage tijekom koje je ranije zaplijenjeno više od osam kilograma kokaina, kao i amfetaminsko ulje koje se koristi u preradi opijata.

Tužiteljstvo BiH navodi kako su mjesecima u suradnji s agencijama za provedbu zakona u zemlji i inozemstvu prikupljali dokaze o pripadnicima organizirane kriminalne skupine koji su iz Nizozemske nabavljali drogu te je transportirali, skrivali, krijumčarili, proizvodili i plasirali na ilegalnom narkotržištu.

Najčitaniji članci