Obavijesti

News

Komentari 266

Uhitili motorista (19): Jurio, radio prekršaje i snimao se

Uhitili motorista (19): Jurio, radio prekršaje i snimao se

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je osim obilježja kaznenog djela obijesne vožnje, ostvario obilježja većeg broja različitih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa

VIDEO

Policija je uhitila motorista (19) koji je jučer jurio Splitom i snimao se. Mladi YouTuber je na svome kanalu ovog vikenda objavio video u kojem divlja splitskim ulicama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:21

Za vrijeme vožnje napravio je preko 80 prekršaja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Više puta je prošao kroz crveno, vozio je po pločniku, prelazio preko pune crte i nije poštivao ograničenje brzine. Ironično, išao je u policijsku upravo kako bi obavio razgovor vezan uz prethodno divljanje na cesti. 

Nije normalan: Jurio Splitom, radi prekršaje, još se i snima!
Nije normalan: Jurio Splitom, radi prekršaje, još se i snima!

Policijsko priopćenje donosimo u cijelosti:

Obzirom na medijski interes izazvan objavom video zapisa u kojem osoba, upravljajući motociklom na području Grada Splita, grubo krši prometne propise i ugrožava sigurnost svih sudionika u prometu, uključujući i vlastitu sigurnost, obavještavamo javnost da su policijski službenici sinoć uhitili 19-godišnjaka, nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje i utvrđena sumnja da je počinio kazneno djelo obijesne vožnje u cestovnom prometu.

Tijekom dana biti će doveden pritvorskom nadzorniku, a protiv njega će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je osim obilježja kaznenog djela obijesne vožnje, ostvario obilježja većeg broja različitih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama radi čega će također biti procesuiran.

Također, osobi je privremeno oduzet motocikl kojim su počinjeni prekršaji i kazneno djelo.

Obzirom da se radi o višestrukom počinitelju prometnih prekršaja, od kojih se najveći broj odnosi na nepropisnu brzinu, prolaske kroz crveno svjetlo i proklizavanje s kotačima, zbog upornosti u činjenju prekršaja i opravdane sumnje da osoba nije sposobna sigurno upravljati vozilom, te očigledno ne shvaća ozbiljnost prekršaja koje čini i kojima dovodi u opasnost sebe i ostale sudionike u prometu, u odnosu na 19-godišnjak će biti upućen na izvanredni liječnički pregled, te će se ovisno o utvrđenom poduzeti daljnje potrebne radnje.

 

Pa iako je video maknut s njegovog profila, on i dalje postoji na YouTubeu, a neki od komentatora uspjeli su pobrojati sve njegove prekršaje te čak napisati kazne koje bi za njih trebao platiti. Svota je poveća, prelazi i milijun kuna. I sve to u 24 minute!

Pogledajte o kojim se prekršajima radi: 

foto: Screenshot/youtube

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 266
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!