News

Komentari 49

Policija potvrdila: Migrante u šumi usmrtio odron kamenja

Ostalih deset zatečenih stranih državljana izrazilo je namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom te su prepraćeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu

Odron kamenja s uzvišenja usmrtio je dvojicu migranata koji su s još deset muškaraca noću na nedjelju spavali uz makadamski put u šumi kod zaseoka Tomići u Drežnici, utvrdio je policijski očevid kojeg je policija provela u nedjelju nakon nesretnog događaja. Policija je u nedjelju ujutro na dojavu građana u šumskom predjelu zatekla grupu migranata, 12 ljudi od kojih je dvoje pronađeno mrtvo.  

- Provedenim očevidom na mjestu događaja utvrđeno je da je do smrtnog stradavanja dvojice nepoznatih muškaraca došlo prilikom odrona kamenja s uzvišenja koje je palo na njih. Nadležnom državnom odvjetništvu o ovom događaju bit će dostavljeno izvješće. Ostalih deset zatečenih stranih državljana izrazilo je namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom te su prepraćeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu - priopćila je u ponedjeljak Pu karlovačka. 

Podsjetimo, dok su migranti spavali na ravnini podno makadamskog puta sa uzvišenja se aktiviralo kamenje i palo na njih. Veće kamenje sročilo se na dvojicu mlađih muškaraca. Jedan je na mjestu preminuo od ozljeda zadobivenih u području prsa i lica, dok je drugi zadobio tešku ozljedu u području kuka uslijed koje je ubrzo preminuo od posljedice iskrvarenja. Nakon tragedije četvorica migranta su se uputila po pomoć u sedam kilometara udaljeno naselje Tomići gdje su mještanima ranom zorom lupali na vrata i tražili ih da zovu pomoć, policiju i liječnike.   

Najčitaniji članci