News

Komentari 2

Policija zaplijenila više od 10 tona hašiša i uhitila devetoricu

Policija je otkrila i da dvojica uhićenih pripadaju "opasnoj kriminalnoj organizaciji s Malte", dok je jedan Sicilijanac "već optužen za oružanu pljačku"

Talijanska policija je u četvrtak objavila da je zaplijenila više od deset tona hašiša u sklopu morske akcije na brodu pod nizozemskom zastavom. 

Policija je dovršila operaciju "kojom je došlo do zapljene više od deset tona hašiša, uhićenja devet članova posade i oduzimanja starog ribarskog broda", objavila je talijanska policija.

Vrijednost zapljene na tržištu procjenjuje se na između 15 i 20 milijuna eura. 

Policija je otkrila i da dvojica uhićenih pripadaju "opasnoj kriminalnoj organizaciji s Malte", dok je jedan Sicilijanac "već optužen za oružanu pljačku". 

Talijanske snage sigurnosti su iz zraka brod pratile "duže od 40 sati", a nakon dobivanja dozvole nizozemskih vlasti ukrcale su se na njega oko 130 nautičkih milja jugoistočno od Sicilije. 

Brod je putovao između Malte i Gibraltara, a droga je na njega dostavljena u vodama između Maroka i Alžira. Njegova navigacija je izazvala sumnju policajaca koji su ga zatim počeli nadzirati. 

Ova operacija dio je veće međunarodne akcije za borbu protiv trgovine drogom nazvane "Libeccio International" po talijanskom vjetru. 

Najčitaniji članci