Obavijesti

News

Komentari 46

'Politički utjecaj Kuščeviću je služio samo za njegovu korist'

'Politički utjecaj Kuščeviću je služio samo za njegovu korist'
1

O odnosima s HDZ-om u budućnosti i političkim prioritetima HNS-a u nadolazećem razdoblju, poput povećanja plaća za 68 tisuća zaposlenika u osnovnim i srednjim školama, nastavljamo razgovarati, kaže HNS

VIDEO

Nakon što je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković objavio da je prihvatio ostavku Lovre Kuščevića na ministarsku, ali i dužnost političkog tajnika HDZ-a, reagirao je HNS. 

- HNS, koji je na svojem predsjedništvu prije 10 dana donio odluku da će predložiti smjenu ministra Lovre Kuščevića, pozdravlja njegovu današnju ostavku, jer smatramo da svatko tko je koristio politički utjecaj radi vlastite koristi ne smije obnašati javnu dužnost. Za nas u HNS-u je to pitanje moralne i političke odgovornosti svakog političara, dok će pitanje eventualne kaznene odgovornosti utvrđivati nadležna tijela. O odnosima s HDZ-om u budućnosti i političkim prioritetima HNS-a u nadolazećem razdoblju, poput povećanja plaća za 68 tisuća zaposlenika u osnovnim i srednjim školama, nastavljamo razgovarati s koalicijskim partnerima, počevši od sutrašnjeg koalicijskog sastanka, kažu u HNS-u.

Hrg: Ostavka zbog pritiska javnosti

Branko Hrg (HDS) uvjeren je da ostavka ministra uprave Lovre Kuščevića nije rezultat ultimatuma HNS-a već da je ona stigla zbog pritiska javnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mislim da premijer Plenković nikada ne bi popustio zahtjevu HNS-a koji je iznesen javno bez da se prije o tome razgovaralo s koalicijskim partnerima. Ostavka je rezultat javnog pritiska i jer je nanesena šteta samom premijeru, HDZ-u, ali i koaliciji - kazao je Hrg. 
Ne očekuje da će HNS sada 'izletjeti' iz Vlade, ali navodi da se na koalicijskom sastanku treba razgovarati o tome da partneri probleme i stvari moraju rješavati međusobno, a ne javnim prozivanjem što smatra nekorektnim. 

- Ne znam je li HNS cilj bio uhvatiti sitne političke bodove, ali ja nikada tako ne bih postupio. U koaliciji se neke stvari moraju pretrpjeti, neke progutati, a neke se i ostvare - rekao je Hrg. 

- Nadam se da ćemo se na sastanku zaključiti da se ovo više neće događati i da ćemo probleme rješavati međusobno - kazao je HDS-ovac. 

Budući da se posljednjih dana nagađalo da bi iz Vlade zbog svega mogao izletjeti i HNS, zanimalo nas je mogu li svi parteri nastaviti normalno surađivati. 

- Ne znam zašto HNS sada ne bi ostao. Mislim da ne treba sada tjerati mak na konac. Treba vidjeti kako popraviti odnose unutar koalicije - zaključio je Hrg. 

SDP: Izostaju reakcije institucija

Politički tajnik SDP-a Nikša Vukas u ponedjeljak je ustvrdio da i u slučaju Lovre Kuščevića izostaju reakcije institucija.

 - U cijeloj priči vezanoj za afere Lovre Kuščevića, koje i svi mi koji smo pozorno pratili ne možemo izbrojati, važnu ulogu su odigrali mediji koji rade svoj posao i ukazuju na ovakve anomalije na dužnosničkim pozicijama. Na žalost, vidimo da i u slučaju Lovre Kuščevića, kao i prethodnih ministara s aferama, izostaju reakcije institucija", komentirao je Vukas na svom Facebook profilu ostavke Kuščevića na dužnost ministra uprave i političkog tajnika HDZ-a.

- Potrebna je reforma sustava, jer micanje jedne osobe ne rješava problem. Nedostatak pravne sigurnosti stvara nepovjerenje u sustav, a to je jedan od razloga zbog kojih ljudi iseljavaju iz Hrvatske. SDP će dati svoj doprinos borbi protiv korupcije kroz niz antikorupcijskih mjera koje ćemo uskoro predstaviti javnosti. Borba protiv sveprisutne korupcije nam je prioritet, napisao je Vukas povodom Kuščevićeve ostavke.

Mrsić: Ova nekretninska vlada treba otići

- Kada bi Kuščević bio jedini!? Ostavku trebaju dati i Žalac, Pavić, Tolušić, Goran Marić. Ova nekretninska vlada treba otići. Vrijeme je da Plenković podnese ostavku i da najnesposobnija vlada u povijesti Hrvatske nestane. Dosta je bilo! Izbori su jedina opcija za Hrvatsku! Odlazite i prestanite mučiti Hrvatsku!, napisao je Mirando Mrsić na Facebooku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor