Obavijesti

News

Komentari 99

'Politiku Srbije vodi šef države i vlada Srbije, a ne Hrvatske...'

Tko želi ostati zaglavljen u prošlosti mi mu želimo sve najbolje, ali ne mora nas uvoditi u istu priču, niti u takvoj priči želimo ostati, rekao je srpski predsjednik Aleksandar Vučić

VIDEO

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u petak je komentirao izjavu hrvatskih dužnosnika da bi se prije najavljenog posjeta Zagrebu on trebao "ispričati zbog velikosrpske agresije" rekavši da će politiku Srbije voditi šef države i vlada Srbije, a ne Hrvatske.

"Naša politika je politika pružanja ruke i politika budućnosti. Tko želi ostati zaglavljen u prošlosti mi mu želimo sve najbolje, ali ne mora nas uvoditi u istu priču, niti u takvoj priči želimo ostati", rekao je Vučić novinarima poslije zajedničke tiskovne konferencije s austrijskim kancelarom Sebastianom  Kurzom.

'Vučić je dobrodošao, ali mislim da bi se prvo trebao ispričati...'
'Vučić je dobrodošao, ali mislim da bi se prvo trebao ispričati...'

"Jedino što mogu reći je da će politiku Srbije voditi organi Republike Srbije, predsjednik Srbije i vlada Srbije. Svakako je neće voditi članovi vlade Hrvatske, tako da mi smo ti koji ćemo odlučivati što ćemo učiniti, kakvu ćemo politiku voditi", rekao je srbijanski šef države u Beču.

Pošto je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pozvala Vučića u posjet, a on poziv prihvatio, takav sastanak pozdravio je predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani.

Vučić: Vrijeme ratova je prošlo, a sada je vrijeme za razgovore
Vučić: Vrijeme ratova je prošlo, a sada je  vrijeme za razgovore

Vučić bi trebao posjetiti Zagreb 12. i 13. veljače, nakon što je njegov posjet planiran za studeni prošle godine odgođen.

Pojedini hrvatski dužnosnici poručili su da se Vučić prije dolaska u Hrvatsku treba "ispričati za velikosrpsku agresiju" i svoje ocjene o ratnim sukobima u Hrvatskoj s početka 90-ih na teritoriju Gline, a iz Beograda odgovoreno je da Vučić ne treba putovati u Zagreb jer "njegova mirovna politika nema sugovornike" u Hrvatskoj.

Predsjednica Grabar Kitarović je za Hrvatski radio u petak rekla da s Vučićem želi razgovarati iskreno i otvoreno kako bi otvorena pitanja dvije zemlje što prije riješile.

Kolinda: Bez razgovora nećemo ni riješiti probleme sa Srbijom

"Vjerujem i vidim prema reakcijama da je ogromna većina i hrvatskog i srpskog naroda umorna od prijepora iz prošlosti i želi da se krene u bolju konstruktivniju budućnost", rekla je hrvatska predsjednica.

Prihvaćajući u srijedu poziv Pantovčaka, Vučić je rekao da u Zagreb odlazi "u najboljoj vjeri" da Srbija i Hrvatska zajedno učine "nešto dobro za našu djecu i našu budućnost".

Vučić je ranije u petak u Beču poručio da je vrijeme ratova prošlost te naglasio kako se nada da će njegov posjet Hrvatskoj biti uspješan i smanjiti tenzije između dviju država, izvijestili su beogradski mediji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku