Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

'Poljoprivrednicima novac za potpore stiže u ponedjeljak'

Dodao je i kako će, bude li sve u redu, poljoprivrednicima biti isplaćeno ukupno 3,4 milijarde kuna za 2015. koje uključuju 750 milijuna kuna koji su plaćeni avansno...

Petar Glebov/Pixsell
Foto: Petar Glebov/Pixsell
7 komentara

Sredstva za izravna plaćanja u ukupnom iznosu od 944 milijuna kuna, početkom idućeg tjedna naći će se na računima poljoprivrednika, kazao je u utorak ministar poljoprivrede Davor Romić na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio svoje najbliže suradnike.

"Naši poljoprivredni proizvođači, kada u ponedjeljak pogledaju svoje račune, na njima će biti uplaćena sredstva za izravna plaćanja, ukupno 944 milijuna kuna", kazao je Romić.

Dodao je i kako će, bude li sve u redu, poljoprivrednicima biti isplaćeno ukupno 3,4 milijarde kuna za 2015. koje uključuju 750 milijuna kuna koji su plaćeni avansno.

Vlada je osjetljiva za stanje u poljoprivrednom sektoru i kod donošenja proračuna imao sam podršku premijera i ministra financija da poljoprivredni proizvođači dobiju onoliko koliko su dobili i u protekloj godini, rekao je Romić.

Dodao je i kako se razmišlja o izmjenama Programa ruralnog razvoja tako da se ubrza procedura dobivanja sredstava, radi povećanja apsorpcija sredstava EU-a.

Naveo je i kako je 21 tvrtka pod nadzorom državnih institucija jer je kontrola pokazala da su dobile sredstva iz Programa ruralnog razvoja namijenjena ulaganjima u poljoprivredna gospodarstva, mimo kriterija Europske komisije.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message