Obavijesti

News

Komentari 17

Položili kamen temeljac za novo odjeljenje KBC-a Rijeka

Položili kamen temeljac za novo odjeljenje KBC-a Rijeka
6

Nova, objedinjena bolnica imati će osam etaža, od čega dvije podzemne. Kompleksan projekt uključuje prostor za klinike dječje bolničke zaštite, Kliniku za ginekologiju i porodništvo te tehnološko-gospodarski blok

VIDEO

Ovo je jedan lijep dan za Rijeku, ali i cjelokupno hrvatsko zdravstvo tj. sve buduće pacijente KBC-a Rijeka, kojim gravitira njih skoro tristo tisuća. Drago mi je da smo kao Vlada pokazali odlučnost i odvažnost da se nastavi izgradnja ovog velikog projekta na više od 60 tisuća kvadrata. Ovih 875 milijuna kuna, koliko vrijedi ovaj projekt, čini se kao puno novaca, ali to je moderna bolnica i veliko ulaganje u hrvatsko zdravstvo. Društvo i država ocjenjuju se po funkcioniranju određenih temeljnih sustava, a jedan od njih je svakako sustav zdravstvene skrbi., koji će u ovom slučaju dignuti standard ukupnog življenja u Hrvatskoj , a osobito zdravstvene skrbi - kazao je premijer Andrej Plenković u četvrtak na svečanom polaganju kamena temeljca izgradnje druge faze objedinjene bolnice u Rijeci na sušačkom lokalitetu.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:37

Naime, Vlada RH je tijekom 2017. i 2018. godine donijela povijesne odluke za zdravstveni sustav PG županije i Hrvatske odobrivši jamstva za kreditno zaduženje za projekt izgradnje bolnice u ukupnom iznosu od 875 milijuna kuna. To je kapitalna investicija Ministarstva zdravstva i Vlade, koja će obilježiti budućnost i kvalitetu medicinske skrbi za građane ovog dijela Hrvatske te definitivan nastavak realizacije zacrtanih aktivnosti čiji se završetak očekuje u ožujku 2020. godine.

Nova, objedinjena bolnica imati će osam etaža, od čega dvije podzemne. Kompleksan projekt uključuje prostor za klinike dječje bolničke zaštite, Kliniku za ginekologiju i porodništvo te tehnološko-gospodarski blok i višeetažno parkiralište.

Tu će biti smješteni i svi bolnički laboratoriji za potrebe čitavog KBC-a, a izvođači radova biti će hrvatske firme Kamgrad i GP Krk. Na taj način će, nakon desetljeća ideje o objedinjavanju bolničkog zdravstva šireg riječkog prstena, riječko bolničko zdravstvo zaživjeti združeno pod jednim krovom.

- Zahvaljujem Vladi na odobrenju ogromnih financijskih sredstava za izgradnju bolnice koju Rijeka godinama sanja. Kao što kažu da mostovi povezuju ljude, tako vjerujem da je izgradnja bolnice sasvim sigurno nešto što će ljude zadržati u ovom kraju, a one koji su otišli vratiti natrag, ona je sasvim sigurno kapitalni projekt za sve nas. Neizmjerno mi je drago što je napokon došao taj dan kada ćemo tri bolnička prostora, koja se nalaze na dijametralno suprotnim dijelovima grada, napokon objediniti u jedan KBC na lokalitetu Sušak - u nazočnosti ministra zdravstva Kujundžića, ministra mora, prometa i infrastrukture Butkovića, ministra turizma Capellia te ministra poduzetništva i obrta Horvata, zaključio je ravnatelj KBC-a Rijeka Davor Štimac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa