Obavijesti

News

Komentari 310

Vlasnik u šoku: Susjed mu je bagerom uništio terasu kafića

Vlasnik u šoku: Susjed mu je bagerom uništio terasu kafića
5

Kapetanu Dinama Slavku Ištvaniću susjed je uništio terasu kafića u Sesvetama. Bagerom je srušio ogradu, iščupao stupove, razbio staklenu stijenku i srušio tendu

VIDEO

Probudila me buka oko 6.30 sati. Izašao sam i vidio bager na terasi svojeg kafića. Izjurio sam dolje i bacio se na stroj, rekao nam je Slavko Ištvanić (48), vlasnik kafića Tea u Sesvetama kraj Zagreba.

Nekadašnji legendarni kapetan Dinama za volanom građevinskog stroja prepoznao je svog susjeda (63) s 5. kata zgrade na Trgu Lovre Matačića. Do tog trenutka susjed je bagerom porušio ogradu, iščupao stupove, razbio staklenu stijenku i srušio tendu kafića. Krenuo je i na konobara koji je pripremao kafić za otvaranje.

- Izašao sam na terasu i stao pred njega kako bi ga zaustavio, no on je krenuo na mene. Sklonio sam se unutra, inače bi me vjerojatno pregazio - ispričao nam je konobar kafića.

Bježeći pred vlasnikom, koji ga je pokušao zaustaviti, susjed je strojem krenuo unazad. Izgurao je automobil koji je tamo bio parkiran. Potpuno mu je demolirao desnu stranu. Ištvanić je bagerista slijedio do obližnjeg skladišta. Tamo razjareni susjed, koji inače ima tvrtku za građevinsku mehanizaciju, drži strojeve. Pozvao je policiju, koja je uhitila susjeda i privela ga. Ištvanić je s prijateljima i zaposlenicima cijelo jutro čistio terasu.

'Sa svima sam u dobrim odnosima osim s njim'

- Mislim da je šteta veća od 150.000 kuna. Što mu je to trebalo, doista ne znam. Sa svima u zgradi sam u dobrim odnosima, osim s njim. Kafić imam više od 20 godina i nikad nije bilo problema. I ja imam djecu i unuke, supruga i ja živimo odmah iznad kafića. Uvijek sam pazio da nije prebučno - govori Ištvanić. Tvrdi da nikad nije dobio nikakvu prijavu zbog buke ili remećenja javnog reda i mira. Sa susjedom je i ranije imao problema.

- Znao mi je šest mjeseci svakog dana bacati jaja na tendu, izliti naftu ili slično. Nikad ga nisam prijavljivao jer mu nisam želio raditi probleme. Pokušao sam razgovarati s njim, no uvijek je odbijao. Jedini me nije ni pozdravljao - ispričao je Ištvanić.

Nakon što mu je susjed demolirao terasu, razgovarao je s njegovom suprugom. Rekla mu je da je tog dana ustao ranije nego inače i bez riječi izašao iz kuće. Ištvanić vjeruje da je to dulje planirao. Susjed će nakon svega vjerojatno dobiti kaznenu prijavu, a morat će i vlasniku platiti odštetu.

Inače, Ištvanić je za Dinamo odigrao više od 500 utakmica. Prošle godine tužio je za klevetu izvršnog predsjednika bivšeg kluba Zdravka Mamića zbog izjave da mu je on dao 500.000 kuna. Tvrdi da mu Mamić duguje novac i traži 500 dnevnih dohodaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 310
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi