News

Komentari 2

Ponovno požar u Kopačkom ritu

Ponovno požar u Kopačkom ritu

Požar je daleko od naseljenih mjesta, pa nema ugroze za kuće, i drži se pod kontrolom, a na intervenciji je 30 vatrogasaca i deset vozila

Zbog vjetra ponovno se razbuktao požar suhe trave na istočnom rubnom području Parka prirode "Kopački rit", ali ga profesionalne i dobrovoljne vatrogasne postrojbe drže pod nadzorom, doznaje se u osječkoj Javnoj profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi (JPVP).

Požar je daleko od naseljenih mjesta, pa nema ugroze za kuće, i drži se pod kontrolom, a na intervenciji je 30 vatrogasaca i deset vozila, rekao je Hini zapovjednik osječkih profesionalnih vatrogasaca Zoran Pakšec.

Ističe kako će zbog nepredvidivosti vjetra koji žar može prebaciti na neko drugo područje ili u šumu vatrogasci ostati dežurati na požarištu. Podsjetio je da su tijekom jučerašnje intervencije ostatci pepela došli i do Osijeka.

Osim djelatnika osječkog JPVP-a na intervenciji sudjeluju pripadnici osječkih dobrovoljnih vatrogasnih društava "Gornji grad" i "Donji grad" te baranjskih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Bilja i Kopačeva.

Foto: Ilustracija