Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
78 komentara

Ponovno snimili morskog psa u Jadranu: Došao je i do Korčule

Naš najpoznatiji stručnjak za morske pse, Alen Soldo, kaže kako se radi o modrulju, a ne o morskom psu mako ili kučak. Hrani se sitnim ribama, lignjama, a ponekad i pticama, kao i strvinama drugih životinja.

Foto: screenshot/podvodni.hr
78 komentara

Nakon što se prije nekoliko dana kod Makarske pojavio morski pas, istog su snimili i u Korčulanskom kanalu, piše Podvodni.hr.

Radi se o istom morskom psu koji je nedavno mnoge kupače natjerao da dvaput pogledaju u more prije nego uđu u njega, međutim ne radi se o opasnoj velikoj bijeloj psini.

Mako - korculanski kanal

Prije dva dana objavili smo informaciju da je kraj Makarske snimljen morski pas mako (Isurus oxyrinchus), a ne neka druga vrsta. Jutros je opet snimljen u Korčulanskom kanalu. Radi se o istom morskom psu a to se može vidjeti po rezu koji se nalazi malo desno, između glave i dorzalne peraje. (usporedba u prvom komentaru). Još jednom naglašavamo da nema razloga panici, radi se o nezreloj jedinki i vrsti koja nije agresivna. (v: Toni Kačić)

Objavljuje Podvodni.hr u Utorak, 11. lipnja 2019.

Naš najpoznatiji stručnjak za morske pse, Alen Soldo, kaže kako se radi o modrulju, a ne o morskom psu mako ili kučak. Hrani se sitnim ribama, lignjama, a ponekad i pticama, kao i strvinama drugih životinja. Rijetki su slučajevi napada na ljude pa ga smatraju potencijalno opasnim morskim psom.

U Jadranu stalno i povremeno živi 28 vrsta morskih pasa. Kako kaže Soldo, nisu zabilježili povećanja njihovih populacija

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message