Obavijesti

News

Komentari 22

Ponudio je na korištenje kuću deložiranoj obitelji Cvjetković

Ponudio je na korištenje kuću deložiranoj obitelji Cvjetković
2

SUSJEĆANJE Frane je, nakon što su ga Cvjetkovići odbili, ponudio kuću drugima u sličnoj situaciji, ali nitko mu se nije javio. Nakon deložacije obitelj se razdvojila

VIDEO

Franu Širovića (31) toliko je potresla deložacija deveteročlane obitelji Cvjetković iz zagrebačkog doma u Mogilskoj ulici da joj je ponudio svoju kuću u Obrovcu Sinjskom, potpuno besplatno, koliko god im je potrebno.

Obitelj Cvjetković ljubazno je odbila ponudu zbog vezanosti za Zagreb, poslom i školovanjem djece, no ostali su dirnuti gestom mladog Dalmatinca. 


- U toj kući nitko ne živi, moji roditelji su u svojoj kući nešto dalje. Cvjetkovići su nazvali, zahvalili se. Bilo mi je teško gledati te dramatične scene, tu tužnu i apsurdnu situaciju u kojoj su se našli. Ne želim to gledati i ne želim da se to ikome događa u ovoj zemlji. Moja obitelj dala mi je potporu kad sam odlučio ponuditi kuću, baš sam s majkom gledao televiziju kad je na vijestima bio prilog o deložaciji. I ona je bila potresena - kaže nam Frane, inače i sam nezaposlen.

Odradio je, kaže, turističku sezonu i trenutačno je na Hvaru, plovi s prijateljima na ribarici. Inače je po struci vodoinstalater, desetak godina radio je u splitskom škveru, a potom je otišao raditi u Njemačku na dvije godine. Vratio se.


- Ma snalazim se nekako, kao i svi u ovoj državi. Skromno sam odgojen, u skromnoj obitelji i ne zahtijevam nešto puno, nisam oženjen, nemam svoju familiju - kaže nam Frane, što njegovu gestu čini još većom.

Mnogi su ga zvali oduševljeni njegovom velikodušnom ponudom, no iznenađen odjekom geste koju smatra potpuno normalnom i zanemarivom odlučio se povući. 
Inače, kuća u Obrovcu Sinjskom koju je Frane ponudio ima oko 120 četvornih metara, a s obzirom na to da nije sasvim uređena, Frane je već planirao kontaktirati i Općinu da pomogne u završnim radovima. Dok se to ne riješi, bio je voljan Cvjetkovićima čak ustupiti dio kuće u kojoj i sam živi. Frane je kuću u svojem malom mjestu nesebično ponudio u ožujku, nakon prvih dramatičnih slika ispred obiteljske kuće Cvjetkovića. Nakon pet neuspješnih deložacija, u srpnju 2015. godine obitelj je dobrovoljno predala kuću ovrhovoditeljima.

Reportažu o Frani pogledajte u petak u emisiji “Hrvatska uživo” na HTV1 i na www.ponoshrvatske.hr.

Facebook/Živi zid

Nastavljaju borbu za kuću

Nakon deložacije obitelj Cvjetković se razdvojila. Od njih devetero, šest su pronašli privremeni dom kod susjeda. Udana kći s mužem i djetetom pronašla je drugi smještaj. Zajednički nastavljaju pravnu borbu kako bi dokazali da je njihova deložacija bila nezakonita.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 22

VIDEO

Jako grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša nad Europom, past će i tuča. Na snazi meteoalarm
PRIPREMITE KIŠOBRANE!

Jako grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša nad Europom, past će i tuča. Na snazi meteoalarm

Meteorolozi Državnog meteorološkog zavoda prognoziraju kako će u ponedjeljak biti promjenjivo i nestabilno vrijeme

U padu helikoptera poginuo je iranski predsjednik. Izvučena tijela. Nema preživjelih...
IRANSKI PREDSJEDNIK JE MRTAV

U padu helikoptera poginuo je iranski predsjednik. Izvučena tijela. Nema preživjelih...

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi poginuo je u padu helikoptera, potvrdila je iranska državna televizija i potpredsjednik te zemlje
Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'
VOZAČ ZA 24SATA

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'

Vozač ZET-a, otac dvoje male djece, u subotu u 23.47 proživio je strašan napad: 'Udarao je glavom, rukama i nogama u staklo. Govorio mi je da će me ubiti. Još se tresem. Staklo me rasjeklo', rekao nam je