Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Poplava je potopila 2000 zgrada u Sjevernoj Kaliforniji

Poplave su najgore od 1995., kada je ta rijeka narasla za 14,6 metara, rekla je meteorologinja Carolina Walbrun. Zadnju poplavu izazvala je takozvana atmosferska rijeka iz Tihog oceana

Foto: CBS
2 komentara

Nabujala rijeka u Sjevernoj Kaliforniji potopila je oko 2000 zgrada u srijedu u čuvenoj vinorodnoj dolini, a stanovništvo blokirala.

Rijeka Russian poplavila je obale, voda je doprla do krovova kuća i potopila automobile te su vlasti okruga Sonome nekih 110 kilometara sjeverno od San Francisca naredile evakuaciju 3600 ljudi, objavile su lokalne vlasti.

Stanovnici se kreću u čamcima što pokazuje da ipak nisu svi napustili grad. 

Članovi Nacionalne garde i lokalne spasilačke službe koristile su se helikopterima te čamcima da bi stigli do oko 60 osoba koje su ostale i potrebna i je pomoć, rekao je Barry Dugan, glasnogovornik Centra za izvanredna stanja u okrugu Sonome.

Guerneville, koji ima  više od 4500 ljudi najveće je mjesto u poplavljenoj zoni,  a odsječeno je od svijeta zbog poplavljenih prometnica, objavile su vlasti.

Rijeka je narasla za 13,7 metara kasno u srijedu i očekuje se da će vodostaj padati do kraja četvrtka.

Poplave su najgore od 1995., kada je ta rijeka narasla za 14,6 metara, rekla je meteorologinja Carolina Walbrun. Zadnju poplavu izazvala je takozvana atmosferska rijeka (neprekinuta struja vlažnog zraka) iz Tihog oceana.

Okrug Sonoma zatražio je od guvernera Kalifornije Gavina Newsoma da proglasi izvanredno stanje. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message