Obavijesti

News

Komentari 1

Poplava nije odgodila nastavu: Škola započinje u ponedjeljak

Poplava nije odgodila nastavu: Škola započinje u ponedjeljak
1

Nadležni očekuju da unatoč činjenici što obnova obiteljskih kuća u županjskoj Posavini nije niti izbliza gotova da broj djece u školama neće biti puno manje

VIDEO

Nastava u školama koje se nalaze u selima stradalim od poplava krenut će u ponedjeljak, 8. rujna, kad i u cijeloj Hrvatskoj, najavila je to na današnjoj konferenciji za novinare pročelnica Odjela društvenih djelatnosti Vukovarsko - srijemske županije Jadranka Mustapić Karlić. Pojasnila je da su u tijeku završni građevinski radovi na obnovi škola kao i da je u tijeku opremanje.

- Ukoliko, kojim slučajem, i dođe do nekih nepredviđenih problema nastava će u tim školama također započeti ali u gornjim dijelovima. Mislimo da je jako bitno uopće za ta sela da nastava krene i da se djeca vrate u školu jer to i iznimno mnogo znači za same roditelje, istaknula je Mustapić Karlić. Prema službenim podacima koje je iznijela, za potrebe obnove škola stradalih u poplavama Ministarstvo je osiguralo oko 8,7 milijuna kuna (bez PDV-a) ali i dodala da će taj iznos vjerojatno biti i više. U isto vrijeme za opremanje stradalih škola Ministarstvo obrazovanja je osiguralo oko 689 tisuća kuna.

- Smatramo da je to, s obzirom na potrebe i razinu oštećenja, premalo. Ipak, županija i razni donatori potrudili su se i osigurali potrebna sredstva. Niz je donatora, većih ili manjih, koji na neki od načina pomažu opremanje škola. Tako je, primjera radi, RTL pomaže djeci osigurao donaciju od pola milijuna kuna što smo proslijedili za opremanje škole u Gunji. Grad Zagreb je za sve učenike iz škola sa poplavljenih područja osigurao besplatne udžbenike dok je zagrebački Caritas osigurao sav školski pribor pa i torbe za djecu. Preko Nacionalne knjižnice osigurat će se i knjižni fond za školske knjižnice škola u Gunji i Račinovcima, rekla je Mustapić Karlić.

Nadležni očekuju da unatoč činjenici što obnova obiteljskih kuća u županjskoj Posavini nije niti izbliza gotova da broj djece u školama neće biti puno manje. Dio njih je s roditeljima smješten negdje dalje ali će većina njih, kako najavljuje pročelnica, ipak krenuti s nastavom u svojim matičnim školama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu