Obavijesti

News

Komentari 45

Poplave u Srbiji: Do sada 21 mrtav, novi val stiže u srijedu

Poplave u Srbiji: Do sada 21 mrtav, novi val stiže u srijedu
13

Raste i vodostaj Dunava čiji vrhunac se očekuje u srijedu. U Smederevu su vlasti naredile hitnu evakuaciju, očekuju da će val biti razoran. Najteže je u Obrenovcu

VIDEO

U Srbiji je stanje i dalje teško jer se čeka novi vodeni val. Od srijede počinje trodnevna žalost u toj zemlji. Poplave su odnijele 21 žrtvu - 14 u Obrenovcu, dvoje u Krupnju i petero u ostatku zemlje, a očekuje se da će ih biti i više.

Povlačenje vode u unutrašnjosti zemlje dovelo je do novih problema. Najteže je u Obrenovcu gdje je popustio nasip. Naložena je hitna evakuacija.

- Nitko nam nije rekao da će biti toliko opasno. Da se pojavio predsjednik Nikolić na televiziji i rekao nam: ‘Bježite kako znate’, svi bismo otišli na vrijeme - kazala je Miomirka Vučićević za B92. Ukupno je u Srbiji evakuirano 30.870 ljudi.

Sava se izlila u nekoliko srijemskih sela , a u Vojvodini su krenule preventivne evakuacije. Probleme stvaraju klizišta, kao i nedostatak pitke vode. Sava i dalje prijeti Šidu .

U ponedjeljak je naložena preventivna evakuacija Morovića i Višnjevića . Kraj Šapa je mirnije nego prethodnih dana, ali i dalje ozbiljno. U Kostolcu situaciju pod kontrolom drže specijalni timovi iz inozemstva.

Raste i vodostaj Dunava čiji vrhunac se očekuje u srijedu. U Smederevu su vlasti naredile hitnu evakuaciju, očekuju da će val biti razoran.

Pokretanje videa...

REUTERS VIDEO

Mnogi bez vode, struje i higijenskih potrepština

Situacija je danima teška i u Smederevskoj Palanci, Ljigu, Krupnju, Paraćinu, Svilajncu, Bajinoj Bašti, Malom Zvorniku... Njima je potrebna hitna pomoć, mnogi nemaju vodu, struju, higijenskih potrepština . Prijete i klizišta, pa je potrebna mehanizacija, gorivo i materijal za prevenciju klizišta.

Svi šalju pomoć

Srbiji stiže pomoć i iz Japana i OEBS, spasitelji iz Danske, Njemačke i Slovačke. Humanitarna pomoć u opremi i životnim namirnicama stigla je i od UN-a, Ruske federacije, Azerbejdžana, Bjelorusije, Slovenije, Crne Gore, Makedonije...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...