Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
445 komentara

Popularnost kandidata: Kolindu i Milanovića dijeli samo 2,5 %

U HRejtingu objavljuju kakva je trenutačna popularnost potencijalnih predsjedničkih kandidata. Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović dijele sudbinu svojih stranaka...

Foto: PIXSELL/HRT
445 komentara

HRT je objavio novi HRejting, u kojem se može vidjeti da je razlika između vodećeg HDZ-a i drugoplasiranog SDP-a trenutačno 2,1%. 

HDZ je ovaj mjesec na 27 i pol (27,5%), a SDP na 25,4% biračke potpore. S time da je HDZ u studenome rastao zanemarivih 0,07%, a SDP 0,73%. Onaj koji je najviše narastao (1,63%) ujedno je sa 7,6% i trećeplasirani - Mislav Kolakušić. On i Most (5,8%) jedini su koji još prelaze izborni prag. Ispod praga je čak 13 stranaka, od čega samo dvije trenutačno nisu parlamentarne. 

PRIČA O 'ZENGAMA' Kolinda opet nosila čizme zbog kojih su četnici tukli branitelje

Najbliže pragu od 5% su Hrvatski suverenisti (3,5%). Iznad 3% (3,2%) je još samo HSS, a listu ispod predvodi stranka Milana Bandića (2,0%) iza koje je još 10 stranaka koje u Hrvatskoj kao jednoj izbornoj jedinici ne bi nikada vidjele Hrvatski sabor.

Kolinda Grabar-Kitarović i SDP-ov kandidat Zoran Milanović dijele sudbinu svojih stranaka. Osvajaju približno isto kao i njihove stranke.

Foto: hrt

Miroslav Škoro sa 17,6% i dalje je trećeplasirani, ali je najviše pao (-1,48%). Slijedi ga, pak, onaj koji je najviše (+5,02%) rastao - Mislav Kolakušić, pa je s listopadskih 7, sad došao do 12% (12,1%) biračke potpore.

ŽESTOKO NAPAO KOLINDU Milanović: 'Koja moralna hijena stoji iza ovog bijednog čina?!'

Nitko od preostalih pet koji su izrazili želju da budu predsjednik ili predsjednica ne dobivaju ni tri posto glasova. To su, redom: Dean Kovač (2,4%), Dalija Orešković (2,3%), Ivan Pernar (2,1%), Vlaho Orepić (0,8%) i Dario Juričan (0,6%), donedavno Milan Bandić
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message