News

Komentari 257

Neslužbeno: Danas samo 74 nova slučaja korona virusa, popuštanje mjera prije 1. lipnja?

Neslužbeno: Danas samo 74 nova slučaja korona virusa, popuštanje mjera prije 1. lipnja?

Nakon što je Njemačka prošli tjedan Hrvatsku stavila na zelenu listu zemalja u koje se može putovati. Vladajući su započeli sa sastancima na temu dodatnih popuštanja mjera s obzirom na poboljšanu situaciju

Kako piše N1 jučer je u Vladi održan sastanak premijera i predstavnika Stožera, a za danas je u planu novi na kojem će sudjelovati i predstavnici gospodarskog sektora. 

Primaran cilj sastanka je razgovor o popuštanju mjera, te u kojem smjeru je potrebno krenuti postupnim popuštanjem. Kao primjer se navode povećanje broja ljudi na okupljanjima, veći broj gostiju na privatnim zabavama i vjenčanjima kao i na sprovodima.

Po pitanju ugostiteljskih objekata pretpostavlja se produljenje radnog vremena do 23 sata.

Na sastanku koji je održan jučer najviše se razgovaralo o dinamici cijepljenja. Do kraja lipnja očekuje se procijepljenost 50 do 55 posto populacije, barem jednom dozom.

Kako neslužbeno doznaje HRT, u Hrvatskoj su u posljednja 14 sata zabilježena 74 nova slučaja zaraze koronavirusom. 

Radi se o znatno manjoj brojci nego u prošli ponedjeljak, kao i u ponedjeljak prije dva tjedna. Naime, prije tjedan dana, 17. svibnja bilo je 116 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U ponedjeljak prije dva tjedna, 10. svibnja, bilo je 253 novih slučajeva zaraze. Službeno priopćenje o novim brojkama Nacionalnog stožera civilne zaštite očekuje se danas oko 11 sati.

Najčitaniji članci