Obavijesti

News

Komentari 94

Poreč: Razbojnik je propucao zaštitara dok je pljačkao banku

Poreč: Razbojnik je  propucao zaštitara dok je pljačkao banku
7

Policija traga za bezobzirnim pljačkašem, koji nije ništa uspio ukrasti. Zaštitara koji ga je htio spriječiti u pljački je ranio. Iz bolnice kažu da mu je ozlijeđena slezena

VIDEO

U pokušaju pljačke Istarske kreditne banke u Poreču u srijedu oko 12.30 sati ranjen je zaštitar Denis Matošević (28) iz tvrtke Sigurnost Labin, koji je vozilom hitne pomoći odmah prebačen u pulsku bolnicu gdje je i operiran. Prosijedi razbojnik sa šiltericom na glavi i maramom preko usta, star oko 50 godina, upao je naoružan u poslovnicu Basler osiguranja koja dijeli hodnik s bankom. Tu je bio i zaštitar. Razbojnik je upitao: "Gdje je banka?", na što  ga je zaštitar odgurnuo, a navodno su se i pohrvali kada je razbojnik izvadio pištolj i pucao u zaštitara.

- Bilo je užasno. Čuo se pucanj i kolega je pao na pod. Samo je govorio kako ga užasno boli. Nije imao pancirku jer ih nose zaštitari koji rukuju s novcem. Mlad je dečko i sva sreća preživjet će ovu tragediju - ispričao je kolega ranjenog zaštitara. Kaže kako se radi o inače dobrom i vrijednom zaštitaru te da je u vrijeme pokušaja pljačke u banci bilo mnoštvo ljudi. Kako se doznaje od kolega, zaštitar se tim poslom bavio oko desetak godina. Porečani su u šoku prepričavali užas još uvijek ne vjerujući da je netko u po bijela dana pred gužvom pokušao pljačku. Nakon što se čuo pucanj policija, ali i hitna pomoć, stigli su u rekordnom roku. 

- Nisam čuo pucanj, ali sam stigao nakon 3-4 minute na mjesto događaja jer je moj restoran odmah pored banke. Vidio sam zaštitara kako leži u lokvi krvi. Uzeo sam ručnik i odmah došao do njega. Njegova kolegica već mu je pomagala i držala ranu na lijevoj strani, ispod miške. Ono što mi je uspio reći je broj mobitela od njegova oca da mu kažem da mu je sin ranjen. Nazvao sam oca i rekao da će sve biti u redu i smirio ga koliko sam mogao - rekao nam je Marino Milokanović, vlasnik restorana uz banku. Njegove djelatnice koje su u to vrijeme bile na radnom mjestu još uvijek u šoku, kazale su da su čuvši pucanj u strahu pobjegle iza šanka, bojeći se za svoj život. 

Mladi zaštitar zbog ozljede je morao hitno na operaciju, što nam je potvrdio i liječnik Edo Matošević.

- Ozlijeđena mu je slezena. Radi se o jednom metku koji se zaustavio sa stražnje desne strane ispod kože. Pacijent je pri svijesti i komunicira. Ne znamo što ćemo naći kad ga otvorimo, ali je za sada izvan životne opasnosti i operacija je neizbježna - rekao je dr. Matošević neposredno prije operacije.

Razbojnik, kako doznajemo, nije ništa uspio ukrasti, a prema izjavama nekih svjedoka s njim je navodno bio još jedan pomagač koji mu je pomogao u bijegu. 

- Pljačkaš je promašio banku, ali nije promašio zaštitara - komentirala je jedna Porečanka. Policija intenzivno traga za napadačem. Svi zaposlenici banke cijelo vrijeme dok je trajao očevid  bili su u poslovnici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku