Obavijesti

News

Komentari 8

Porezni prijevarama 'u džep je strpala' gotovo 6,4 milijuna kn

Ona je, kažu u policiji, davanjem netočnih i nepotpunih podataka o prihodima i drugim činjenicama koje su od utjecaja na utvrđivanje iznosa porezne obveze

VIDEO

Varaždinska policija osumnjičila je 44-godišnjakinju da je poreznim prijevarama u poslovima nabave i prodaje rabljenih automobila oštetila državni proračun za gotovo 6,4 milijuna kuna. 

Policija je u četvrtak priopćila kako osumnjičenu tereti da je, kao direktorica dvije tvrtke iz Varaždina koje su se bavile nabavom i prodajom rabljenih automobila, od početka 2014. do kraja 2016. godine počinila kaznena djela utaje poreza ili carine, krivotvorenja službene ili poslovne isprave, povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Ona je, kažu u policiji, davanjem netočnih i nepotpunih podataka o prihodima i drugim činjenicama koje su od utjecaja na utvrđivanje iznosa porezne obveze, te izradom i korištenjem krivotvorenih poslovnih isprava, neosnovano prijavila odbitak pretporeza za raznu fiktivnu robu, čiji promet s odvijao između navedenih tvrtki.

U te su malverzacije bile uključene i druge tvrtke koje su već ranije sudjelovale u poreznim prijevarama, ili je pak bila riječ o fiktivnim tvrtkama te onima koje nisu bile u sustavu poreza na dodanu vrijednost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nadalje, osumnjičena nije u cijelosti prijavila i platila porez na dodanu vrijednost i porez na dobit, neosnovano je koristila oslobađanje od plaćanja poreza na dodanu vrijednost na isporuke dobara u druge članice Europske unije, te nije kao odgovorna osoba vodila trgovačke i poslovne knjige koje je bila obvezna voditi sukladno zakonu.

Svojim postupanjem kao odgovorna osoba i direktorica navedenim je tvrtkama pribavila protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 6.380 000 kuna na štetu državnog proračuna. Protiv nje će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, zaključuju u varaždinskoj policiji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina