Obavijesti

News

Komentari 37

Poreznici će u petak ponovno zapečatiti senjski hotel Libra?

Poreznici će u petak ponovno zapečatiti senjski hotel Libra?
1

Hotel Libra je popunjen do 15. rujna i zatvaranje bi donijelo veliku štetu. Podsjetimo, poreznici su početkom kolovoza u istom danu zatvorili i otvorili jedini senjski hotel

VIDEO

Poreznici su vlasnika obavijestili da će, zbog duga od 885.000 kuna, u petak opet zatvoriti senjski hotel Libra. No iz hotela poručuju da dug ne smiju platiti jer je u tijeku stečajni postupak, pa vjerovnicima plaćanja nisu dopuštena bez odobrenja Trgovačkog suda. 

- Pozvao se na Stečajni zakon čl. 127. i čl. 128. st.2. te je naveo da se ne može pripremiti u tako kratkom roku za zatvaranje hotela, budući da je hotel pun gostiju do 15. rujna 2013. godine. Trenutno, danas, hotel ima 66 gostiju, a 29. kolovoza 2013. godine, najavljena je grupa gostiju iz Austrije, a 31. kolovoza 2013. godine grupa iz Slovenije - izjavio je odvjetnik Veljko Došen u objavi za medije.

 Iz uprave su dodali kako bi novo zatvaranje učinilo nenadoknadivu štetu, i to u većim razmjerima nego su pretrpjeli pri prvom zatvaranju. Naime, pred Trgovačkim sudom u Rijeci dana 06. prosinca 2012. godine pokrenut postupak za utvrđivanje uvjeta za otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom Mališa d.o.o. iz Senja. Bez odobrenja Trgovačkog suda u Rijeci stečajnog suca i privremenog stečajnog upravitelja, porezni obveznik ne smije vršiti nikakva plaćanja prema vjerovnicima, budući da u tom slučaju čini pobojne radnje protiv drugih vjerovnika protivno Stečajnom zakonu čl. 127. i čl. 128. stavak 2. Prema tome porezni obveznik do današnjeg dana nije smio vršiti nikakva plaćanja, pa samim time niti podmiriti dugovanje prema Poreznoj upravi, tvrdi odvjetnik Došen.

- Slijedom svega navedenog, molimo nadležna tijela, osobito Ministarstvo turizma te ministra Darka Lorencina, da odgodi zatvaranje hotela Libra u Senju, budući da bi zatvaranjem istoga bila nanijeta šteta ugledu hrvatskog turizma. Nadalje, molimo da se pričeka odluka Trgovačkog suda u Rijeci o otvaranju ili ne otvaranju stečajnog postupka, pa tek onda, ako se steknu zakonski uvjeti, što sada nije ispunjeno, odredi i provede privremena mjera zatvaranja hotela - poručuju iz tvrtke Mališa d.o.o. koja je vlasnik hotela Libar. 

Podsjetimo, Porezna uprava 6. kolovoza je pisamcem ostavljenim na recepciji obavijestila vlasnike hotela Libra u Senju kako idućeg dana moraju isprazniti hotel zbog poreznog duga od 880 tisuća kuna. U prijepodnevnim satima 7. kolovoza svi gosti su morali napustiti hotel do 15 sati, u međuvremenu je iz Porezne uprave stiglo rješenje da se hotel ipak otvara. Očitovanjem Porezne uprave putem medija o ponovnom otvaranju hotela navodi se da je porezni obveznik dužan podmiriti porezni dug u roku od osam dana. No, u pisanoj naredbi nigdje se ne navodi da se dug mora podmiriti u roku osam dana, tvrdi Došen. 

- Uslijed zatvaranja hotela, njegova pražnjenja pa opet iznenadnog otvaranja vlasnici hotela pretrpjeli su materijalnu kao i nematerijalnu štetu, budući da je u tom trenutku hotel imao zalihe hrane i pića u vrijednosti od okvirno 800.000,00 kuna. Također ističemo da se sve događalo u vrijeme odvijanja ljetnog senjskog karnevala, kada u Senju boravi oko 10.000 ljudi - navodi u svom dopisu odvjetnik Došen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...