Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
22 komentara

Porod na trajektu: Marko se rodio na pola kanala do Krka

Brod jedva da je isplovio s Cresa, a dječak je odlučio usred gluha doba noći doći na svijet. Mamu i dijete prevezli su u KBC Rijeka i oboje su dobro

Krk: Na trajektu Ilovik noćas se rodila beba
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
22 komentara

Hitnu su zvali nešto iza dva sata. Rodilja je imala trudove. Doktorica Mirna Knežević iz Hitne na Cresu odmah je zvala helikopter kako bi ženu prebacili na Krk, no on nije mogao doći. Iz Hitne su potom pozvali radnike na trajektu koji su upalili motore da ih zagriju dok su stigli s rodiljom.

Krk: Na trajektu Ilovik noćas se rodila beba | Autor: Goran Kovacic/PIXSELL Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

- Oko tri sata bili smo na trajektu Ilovik i plovili prema Rijeci. Bilo je gluho doba noći i nitko, osim kapetana i djelatnika Jadrolinije, nije bio na trajektu. A onda se rodio dječak - priča dr. Mirna Knežević iz Hitne na Cresu. Ona je s medicinskom sestrom Mirelom Ilišin i vozačem Adrijanom Šušić u subotu, malo iza 3 sata, porodila hrabru rodilju.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Sve je bilo bez problema i mislili smo da ćemo na vrijeme stići do bolnice. No bebač je imao druge planove. Malo nakon što smo trajektom napustili pristanište krenuli su trudovi. Mama je bila hrabra, slušala je upute i negdje na pola kanala, u kolima Hitne pomoći rodio se i proplakao zdrav dječačić Marko - prepričava liječnica.

Krk: Na trajektu Ilovik noćas se rodila beba | Autor: Goran Kovacic/PIXSELL Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Porod je trajao svega desetak minuta. Mamu i dijete prevezli su u KBC Rijeka i oboje su dobro. Njoj je kao liječnici to prvi porod na trajektu, iako ih je imala poprilično na drugim terenima. 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message