Obavijesti

News

Komentari 411

Portret uhljeba: Kako taj tip s presudom može biti šef doma?!

Portret uhljeba: Kako taj tip s presudom može biti šef doma?!
3

HDZ-ovac Ivan Škaričić ravnatelj je Doma u Vukovarskoj ulici u Splitu, gdje su se štićenici zarazili korona virusom. Na to su ga mjesto uhljebili nakon što je izgubio izbore u Omišu

VIDEO

Kad HDZ-ovca bez ikakvog iskustva u upravljanju domovima za starije i nemoćne postavite za ravnatelja baš tako specifične ustanove, ne treba se čuditi da dok prosječan čovjek strahuje od korona virusa, uhljeb ni ne pomišlja da bi ugrožene skupine o kojima skrbi trebalo testirati. Ma čak ni ako danima imaju temperaturu.

Ostojić bijesan: 'Majka mi je u tom domu, znali ste 15 dana!'
Ostojić bijesan: 'Majka mi je u tom domu, znali ste 15 dana!'

Uhljeb prima plaću, ali ne kontrolira brižno zgradu s tristotinjak staraca, on ne obilazi osoblje svako malo zapitkujući "kakva je situacija"?, jer da ga je taj posao imalo zanimao, da je imao makar osnovne ljudske empatije ako već ne radne etike, možda kasno sinoć ne bismo gledali scene evakuacije nečijih baka i djedova.

Ivan Škaričić ime je jednog takvog uhljeba, ravnatelja Doma u Vukovarskoj ulici u Splitu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Arheolog na čelu Doma za starije

Nije on tarući prstom zube pred kamerama izjavio "umisto sprida, uša nan je sazad", ali jest najprije za Novu TV, podižući obrve i sam iznenađen govorio kako desetak dana već štićenici imaju visoku temperaturu.

Sa svakim novim stajanjem pred kamere smanjivao je broj tih dana. Kao da su ga potpisi na dnu ekrana s imenom i funkcijom podsjećali gdje je zaposlen.

Deset štićenika je zaraženo: Beroš i Bedeković stigli u Split
Deset štićenika je zaraženo: Beroš i Bedeković stigli u Split

Zato kazete dobro pamte. Kad ga je novinar Nove TV pitao kako je moguće da mu ništa nije bilo čudno u tome što umirovljenici 10 nevjerojatnih dana imaju visoku fibru, Škaričić je nastavio retoriku slučajnog prolaznika:

- A ja nisam doktor, ja to ne bih objašnjavao... To je pitanje za struku - odgovorio je.

Povjesničar po struci. Završio je Filozofski fakultet u Zagrebu, piše u životopisu "VSS - diplomirani arheolog i historičar", odmah ispod masno otisnutog članstva u HDZ-u. Škaričićev posao tek sada dolazi na red, pa mora netko o svemu ovome i filozofirati.

'Amo, udaljite se!', policajac u Splitu prekinuo javljanje HTV-a
'Amo, udaljite se!', policajac u Splitu prekinuo javljanje HTV-a

Postao ravnatelj jer je izgubio izbore u Omišu

Kako bi vi, da jednog dana to iz nekog bizarnog razloga poželite, uopće postali ravnateljem Doma za starije?

Škaričiću je pošlo za rukom tako što je godinama bio gradonačelnik Omiša, (povremeno i saborski zastupnik), a kad je izgubio izbore, trebalo mu je naći novu namjenu. Za to imamo mnoštvo županija i njihovih ustanova.

Pali gradonačelnik u čas je imenovan ravnateljem Doma, a bilo je to prije šest godina. I naravno da nije bilo natječaja. I naravno da takvo što nije postalo nacionalna vijest jer tko više broji sitne uhljebe.

Nepravomoćna presuda

Kad je gubio izbore u Omišu, Škaričić je, kako to već političari na svim razinama čine, krivio medije.

Uuu, ustali se strašni novinari s bakljama umjesto mikrofona i objavljivali da gradonačelnik živi u kilometrima udaljenoj Općini Podstrana umjesto u gradu kojim upravlja.

Bili su toliko drski da su mu u moru izvučenih afera uspjeli navući nepravomoćnu presudu za zlouporabu položaja i ovlasti. Bilo je to krajem daleke 2018. godine.

Županijski sud Škaričića je proglasio krivim i dao mu godinu dana zatvora s rokom kušnje od dvije godine.

Zbilja, treba li išta više dodati? Kad za par stotina godina buduće civilizacije nađu ovakve članke znat će kako su Hrvati na ovim prostorima živjeli.

Dodajmo i da mu je, ono kad je izgubio izbore, nedostajalo samo 72 glasa da pobjedi u prvom krugu za omiškog gradonačelnika, dakle ljudi su ga birali. Htjeli su da upravlja njihovim gradom. Da, baš ovaj tip.

Izgleda da uhljebnički kosturi po nama padaju iz ormara onda kad nam je najteže.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 411
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina