News

Komentari 112

Poruka Beri: 'Iznenađuje koliku količinu gluposti ti izgovaraš...'

Poruka Beri: 'Iznenađuje koliku količinu gluposti ti izgovaraš...'

U pismenoj obavijesti stranačkom vodstvu Tihomir Jakovina navodi kako se prije godinu dana povukao iz aktivne politike i podnio ostavku na sve funkcije u brodsko-posavskom SDP-u

Tihomir Jakovina je s 18. prosincom napustio SDP, objavio je Dnevnik.hr.  

U pismenoj obavijesti stranačkom vodstvu navodi kako se prije godinu dana povukao iz aktivne politike i podnio ostavku na sve funkcije u brodsko-posavskom SDP-u.

- Prepustio sam samozvanoj 'pobjedničkoj Berinoj ekipi' da se na valu promjena u SDP-u konsolidira, resetira i što kvalitetnije pripremi za izbore. Rezultat koji je na izborima u svibnju 2017. postignut u Slavonskom Brodu je katastrofalan i velika sramota za SDP.

- Ukratko, stranka se pretvorila u front gdje dominiraju gruba podmetanja i spletkarenja koja su samo nastavak stvaranja jedne nezdrave i negativne atmosfere u stranci - kaže Jakovina. 

Predsjedniku stranke Bernardiću pak poručuje: 

- Ono što osobito iznenađuje, s obzirom na tvoj dugogodišnji staž u Saboru je količina gluposti koju tamo izgovoriš, kao i sugovornici koje odabireš. 

SDP bez komentara na Jakovinu

Iz SDP-a u utorak nisu htjeli komentirati izlazak Tihomira Jakovine iz stranke kao ni njegove prozivke stranačkog vodstva, uz obrazloženje da ne komentiraju unutarstranačke teme, a vrata stranke Jakovini su, poručuju, i dalje otvorena.  

"Vrata SDP-a uvijek su za sve otvorena pa i za Tihomira Jakovinu, a o unutarstranačkim temama razgovara se unutar stranke", odgovorili su Hini na upit o izlasku iz stranke bivšeg ministra poljoprivrede u vladi Zorana Milanovića i bivšeg predsjednika brodsko-posavskog SDP-a.  

Jakovina je pismom  obavijestio vodstvo stranke da napušta SDP, a kao razlog naveo je katastrofalan izborni rezultat SDP-a  u Slavonskom Brodu te nedopustivo podmetanje i spletkarenje unutar stranke za koje proziva predsjednika stranke Davora Bernardića. 

U pismu je poručio da izlazak iz stranke neće medijski obrazlagati.

 

Najčitaniji članci