Obavijesti

News

Komentari 105

Poruku u boci bacila u Muru: Tenino pismo plivalo 2 godine

Poruku u boci bacila u Muru: Tenino pismo plivalo 2 godine
3

Došla do Rumunjske: Tena Levačić (10) je u travnju 2011. godine u Muru bacila bocu s pismom. Bocu su pronašli u subotu na granici Srbije s Rumunjskom

VIDEO

Lažete me? Bocu je netko našao?, uskliknula je Tena Levačić (10) iz međimurskog Novakovca kad su joj roditelji Andreja (31) i Velimir (33) rekli da je netko pronašao bocu koju je u rijeku Muru bacila u travnju 2011.

Tog proljeća Tena je imala samo sedam i pol godina i išla je u prvi razred osnovne škole. Na televiziji je vidjela da djeca i odrasli stavljaju poruke u boce i tako ih šalju da putuju svijetom te da onoga tko pronađe bocu mole da im se jave.

Odlučila je da će to napraviti i ona. Na maleni papir je ukratko napisala kako se zove, odakle je, ostavila broj kućnog telefona i zamolila onoga tko je pronađe da joj se javi. Stavila je pismo u bocu i molila roditelje da je odvedu do rijeke. Sa skele je bocu s pismom bacila u rijeku Muru.

- Naš sinčić koji je tada imao tri godine u čudu je gledao što to radimo. Prošetali smo uz rijeku, vratili se kući, a na bocu potpuno zaboravili - rekla nam je Tenina mama Andreja. U subotu ju je, nakon što je boca putovala dvije i pol godine te prošla Muru, Dravu i Dunav, na granici Srbije i Rumunjske pronašao Mišo iz Slovačke, strojovođa teretnog broda Mirela.

- Javio nam se kapetan broda Mirela koji je inače iz Smedereva i rekao da trebaju malu Tenu. Ona je bila na rođendanu prijateljici pa je s njim razgovarao suprug Velimir. Brod je plovio od Bratislave prema Crnome moru. Da nije Mišo pronašao bocu, ona bi stigla do samog Crnog mora - rekla je Andreja.

Strojar Mišo je obitelji poslao i nekoliko fotografija te ostavio e-mail adresu kako bi se prijateljstvo između Tene i njega moglo nastaviti kada brod uplovi u neku luku te kad stigne kući svojoj obitelji u Slovačku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...