Obavijesti

News

Komentari 2

Posada "Silbe" spasila ribara iz mora između Krka i Cresa

Ribaru ruka je zapela za konop vrše te je pao u hladno more. Uočila ga je posada katamarana te izvukla na sigurno dok je njegova brodica neko vrijeme nastavila nekontrolirano ploviti vrteći se u krug.

VIDEO

Ribar Darko Mršić iz Malinske imao je sreću u nesreći kada je mu je ruka zapela u konop vrše dok je ribario u Srednjim vratima između otoka Krka i Cresa. Ribar je zbog te nezgode pao u more odakle ga je izvukla posada katamarana "Silba", koji plovi tom linijom. Cijela drama odvijala se 1,4 nautičke milje jugozapadno od rta Glavotok gdje je prolazila i državna brzobrodska linija Rijeka - Rab.

Posada pod zapovjedništvom Ervina Gobina uočila je muškarca u moru te su ga uspjeli spasiti oko 15.45 sati, izvijestili su iz Ministarstva mora.

Mršićeva brodica nastavila je, nakon njegova pada u more, nekontrolirano ploviti vrteći se u krug, a pothlađeni i iscrpljeni ribar 15 minuta smrzavao se u moru čija je temperatura oko 12 Celzijusovih stupnjeva.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru sa sjedištem u Rijeci u akciju je uputila dežurnu posadu brodice Lučke kapetanije Rijeka koja je na mjesto nesreće stigla u 16.35 sati i preuzela ribara, a katamaran je nastavio plovidbu prema luci odredišta.

U akciju se uključila i ribarica "Banica" koja je ribara preuzela i odvela ga u Malinsku. Ta je ribarica uspjela zaustaviti ribarsku brodicu te su i nju privezali uz bok broda i doteglili je do luke Malinska.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primit će predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske u petak u 10 sati, u Uredu predsjednika Republike

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku
Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?
FOKUS ISTRAŽITELJA

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?

Djevojčica (2) je nestala 26. ožujka u Srbiji. Smatraju da je ubijena. Uhitili su počinitelje. No analiza tragova zasad ne ide u prilog istražiteljima