Obavijesti

News

Komentari 137

Kolinda uručila Putinu dres s brojem 9: U Moskvi je i Jakov

Kolinda uručila Putinu dres s brojem 9: U Moskvi je i Jakov
2

Predsjednica je u Moskvi imala službeni sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, nakon čega će na stadionu Lužnjiki gledati finale svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske

VIDEO

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović doputovala je u Moskvu gdje je održala službeni sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, nakon čega će na stadionu Lužnjiki gledati finale svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske.

Predsjednica je prilikom sastanka Putinu uručila dres s brojem 9, a ona je od njega dobila cvijeće.

Kako doznajemo, u Moskvi je i Jakov Kitarović, koji je svoj put na finalnu utakmicu financirao iz svojeg džepa. Jakov bi se trebao Kolindi pridružiti u svečanoj loži gdje bi trebao biti i Vladimir Putin.

Russian President Putin and Croatian President Grabar-Kitarovic attend a meeting at the Kremlin in Moscow

- Predsjednica Republike čestitala je predsjedniku Putinu na iznimno uspješnoj organizaciji Svjetskog nogometnog prvenstva koja je postavila nove standarde i zahvalila na iznimnoj gostoljubivosti koju je ruski narod pokazao prema hrvatskim navijačima u svim gradovima u kojima je svoje utakmice igrala nogometna reprezentacija. Time se potvrđuju snažne povijesne veze između dvaju naroda, što posebno treba istaknuti u godini kada se nizom značajnih kulturnih događaja obilježava i 50. obljetnica prijateljstva Zagreba i Sankt Peterburga.
 
Predsjednica Grabar-Kitarović i predsjednik Putin složili su se na njihovom sastanku u Kremlju u ocjeni kako je u bilateralnim odnosima od njihovog susreta u Sočiju u prigodi službenog posjeta Predsjednice Republike Ruskoj Federaciji u listopadu 2017. ostvaren značajan napredak u nizu područja. Predsjednica je posebno istaknula rješavanje problema kvalitete zraka u Slavonskom Brodu modernizacijom rafinerije u Bosanskom Brodu kao i mogućnosti za jačanje gospodarske suradnje koje je donio uspješni poslovni forum u Moskvi prošlog listopada. Osvrnula se i na ulogu ruskih banaka u postizanju nagodbe oko Agrokora i njihove naznačene planove za njegov daljnji razvoj. - priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Predsjednici su se složili kako bi skori uzvratni posjet ruskog predsjednika dao dodatni zamah dijalogu između dviju država.

Hrvatska predsjednica je po dolasku u Moskvu posjetila hotel u kojem su odsjeli 'Vatreni' čestitavši im na dosadašnjem uspjehu, te poželjevši sreću u današnjem finalu.

Isti let? Kolinda, ministri, Mate Bulić, Ivo Sanader, Turudić...
Isti let? Kolinda, ministri,  Mate Bulić, Ivo Sanader,  Turudić...

Kolindu Grabar-Kitarović ispred hotela Swissotel Krasnye Holmy je dočekao izbornik hrvatske vrste Zlatko Dalić koji joj se zahvalio na podršci koju pruža reprezentaciji.

Finale će biti treća utakmica kojoj će prisustvovati Kolinda Grabar-Kitarović na ovom prvenstvu. "Vatrene" je bodrila u Nižnjen Novgorodu na susretu osmine finala protiv Danske, te u Sočiju na četvrtfinalu protiv domaćina Rusije.

Na polufinalu u Moskvi nije bila, no tu je utakmicu s tribina stadiona Lužnjiki pratio hrvatski premijer Andrej Plenković koji je ovoga puta ostao u Hrvatskoj.

Iz Vlade su izvijestili kako je dogovoreno da na finale Svjetskog prvenstva u nogometu na kojem će se Hrvatska s Francuskom boriti za zlato, ide predsjednica RH Kolinda GRabar Kitarović dok će premijer Andrej Plenković utakmicu pratiti s navijačima u Hrvatskoj.

Plenković: 'Ako pobjedimo, bio bi to revanš epskih razmjera...'
Plenković: 'Ako pobjedimo, bio bi to revanš epskih razmjera...'

Predsjednica Republike Grabar-Kitarović u nedjelju ujutro, prije odlaska u Moskvu poručila je da vjeruje u pobjedu "Vatrenih" i da će cijela Hrvatska danas navijati svim srcem. 

"Što god da se danas dogodilo - mi smo ponosni na naše 'Vatrene', ali vjerujem u pobjedu. Vjerujem da će sva Hrvatska navijati svim srcem. Mislim da će biti i potresa u Zagrebu, Splitu, Rijeci i drugim gradovima, kad navijači budu skakali, a posebno se veselimo i povratku", istaknula je predsjednica Grabar-Kitarović.

Grabar-Kitarović istaknula je da će danas u Moskvi imati službeni sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom će se, naravno, vidjeti na stadionu, ali vjerojatno i prije početka utakmice iako su, kaže, već dosta razgovarali u Bruxellesu.

Predsjednica: 'Idemo s vjerom u pobjedu, ali neće biti lako!'
Predsjednica: 'Idemo s vjerom u pobjedu, ali neće biti lako!'

"Dakle, idemo s vjerom u pobjedu, ali s nikakvim uvjerenjem da će biti lako. Neće biti lako. I zato, doista moramo svim srcem biti uz naše 'Vatrene'", poručila je hrvatska predsjednica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 137
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...