Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
67 komentara

Poskupljenje: Računi za odvoz smeća bit će dvostruko veći?

Ovo je treći prijedlog cjenika Zagrebačkog holdinga. Prva dva Grad Zagreb je odbio. Podsjetimo, prije nekog vremena smanjen je i broj odovoza smeća, s tri na dva puta tjedno

67 komentara

Zagrepčani će u prosjeku plaćati dvostruko više cijene odvoza smeća, a za neke kategorije kućanstava cijena bi mogla biti veća do tri i pol puta, prihvati li Grad Zagreb cjenik koji Holding planira primjenjivati od travnja. Prema tom cjeniku, veća cijena bila bi što je više članova kućanstva.

Primjerice, peteročlana obitelj koja živi u stanu od 57 četvornih metara plaćala bi 113 kuna. Dosad je plaćala 41 kunu. Kako piše Jutarnji list, dvočlana obitelj koja živi u stanu iste kvadrature plaćala bi 79 kuna, a dosad je izdvajala oko 41 kunu.

U konačnom iznosu prosječno će zagrebačko kućanstvo u stambenoj zgradi plaćati 46,08 kuna više nego prije (opet bez PDV-a), a prema izračunu Holdinga, riječ je o prosječnom povećanju cijene od 97,8 posto, što će i dalje biti manje povećanje od onoga u Rijeci, Varaždinu ili Rovinju.

Kao što se dalje navodi u objašnjenju predloženih cijena, najgore će prema posljednjem prijedlogu cjenika proći potrošači koji žive u stambenim jedinicama veličine 33,4 četvorna metra i oni s četiri člana kućanstva.

Ovo je treći prijelog cjenika Zagrebačkog holdinga. Prva dva Grad Zagreb je odbio.

Podsjetimo, prije nekog vremena smanjen je i broj odovoza smeća, s tri na dva puta tjedno.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message