Obavijesti

News

Komentari 13

Posljedice vjetra, kiše i snijega u Hrvatskoj: Padala su stabla, nestalo struje, oštećeni auti...

Posljedice vjetra, kiše i snijega u Hrvatskoj: Padala su stabla, nestalo struje, oštećeni auti...
10

U mnogim županijama nestalo je struje zbog kvarova na dalekovodima, jak vjetar je rušio stabla i lomio grane, a u Osijeku su stabla padala i na automobile te je došlo i do materijalne štete

VIDEO

Županijski centri 112 zaprimili su tijekom noći sa subote na nedjelju više dojava građana o posljedicama jakog vjetra, kiše i snijega na kontinentalnom području, izvijestilo je u nedjelju Ravnateljstvo civilne zaštite.

POGLEDAJTE VIDEO - snijeg u Zagrebu:

Pokretanje videa...

Zimska idila u Zagrebu 00:59

Grad Zagreb i Zagrebačka županija

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prijave su se najviše odnosile na grane i stabla koja su pala na prometnice, pritom oštetivši električne i telekomunikacijske kablove. Nadležne su službe na terenu i otklanjaju posljedice nevremena.

FOTO Snježna idila u Zagrebu: Djeca su već izvukla sanjke, na Jarunu se patke trude ugrijati
FOTO Snježna idila u Zagrebu: Djeca su već izvukla sanjke, na Jarunu se patke trude ugrijati

Došlo je do više kvarova na niskom i srednjem naponu na području Elektre Velike Gorice, koje je Elektra otklonila oko 4,20 sati te su svi potrošači dobili električnu energiju. Više dojava o ispadima električne energije bilo je i na području Samobora, Zaprešića i Brezovice.

POGLEDAJTE VIDEO: TIJEKOM NOĆI U ZAGREBU NAPADALO 7 CM SNIJEGA

Snijeg zabijelio Zagreb

Svi su kvarovi otklonjeni, a jedino je područje bez električne energije Samobor - Grdanjci, pri čemu Elektra Samobor radi na otklanjanju kvara.

Sisačko-moslavačka županija

Oko 1000 potrošača ostalo je bez električne energije na širem području Dvora noćas oko 2,40 sati.

Brodsko-posavska županija

Zaprimljeno više dojava o stablima koja su zbog snježnih oborina pala na kolnik u Marulićevoj i Gundulićevoj ulici te Brlićevu putu i u mjestu Jakačina mala. Stabla su uklonili komunalno poduzeće i JVP Slavonski Brod.

Snježno nevrijeme u Gorskom kotaru

Zabilježeno je više kvarova na niskom naponu, a bez električne energije bio je dio potrošača na širem području županije. Na teren su izašle ekipe HEP-a.

Požeško-slavonska županija

Vatrogasci su imali više intervencija uklanjanja 15-ak stabala, koja su zbog težine snijega pala na prometnice na području Požege te po jednu intervenciju na području općine Brestovac i općine Velika.

- Tijekom noći smo imali šest intervencija i još jutros šest. Stabla su padala na prometnice zbog jakih oborina. Snijeg nam radi dosta problema. Jedno drvo je palo na obiteljsku kuću te je krošnjom zahvatilo krov, ali nije došlo do većih oštećenja. Za sad smo uklonili desetak stabala. Većina njih je pala na cestu, dio je pao i oko kuća pa su krošnje zahvatile električne vodove, što je stvorilo dodatne probleme - kazali su iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Požege.

Zbog kvara na 10 kV dalekovodu, bez električne energije ostalo je oko 2000 potrošača na području Bučja, Pakraca i Čaglića.

Osječko-baranjska županija

Zaprimljeno je više dojava o stablima koja su pala na kolnik i parkirna mjesta, pri čemu su oštećena četiri vozila i otežano je prometovanje.

Gradski vrt je zameten, Osijek poziva: Navijači, dođite pomoći!
Gradski vrt je zameten, Osijek poziva: Navijači, dođite pomoći!

Osječki i valpovački vatrogasci imali su po četiri intervencije, DVD Đakovo dvije i JVP-a Našice jednu intervenciju uklanjanja stabala s prometnica. Uklonjeno je i jedno stablo s dva auta.

Zabilježeno je više kvarova na niskom naponu, a bez električne energije bio je dio potrošača na širem području Županije. Na teren su izašle ekipe HEP-a. ​Zbog kvara na dalekovodu bez električne energije su 15 mjesta na području Našica, 22 mjesta kod Đakova i tri mjesta u Baranji.

Snježno nevrijeme u Gorskom kotaru

Hrvatske šume uklonile su 20 stabala koja su prijetila pasti na cestu Gašinci - Selci Đakovački, DVD Gašinci uklonio je devet stabala s ceste.

Karlovačka županija

Noćas oko 1,30 sati ostalo je bez električne energije zbog snježnih padalina oko 5050 korisnika na širem području županije - Ozalj, Duga Resa, Vojnić i Slunj.

Snijeg zabijelio Ogulin

HEP Karlovac najavio je početak otklanjanja kvarova za danas ujutro.

Vukovarsko - srijemska županija

Vukovarski vatrogasci uklonili su stabla s kolnika koje je palo na tri mjesta, a u naseljima Ivankovo i Sotin djelomično nema struje. Kvarovi se otklanjaju.

Virovitičko - podravska županija

Do 8,30 sati bez električne energije bila su naselja Brezovica, Detkovac D. Bukovica, G. Viljevo, dio grada Virovitice i Milanovac.

FOTO/VIDEO Pogledajte kako je snijeg zabijelio cijelu Hrvatsku, padat će i dalje, na moru bura
FOTO/VIDEO Pogledajte kako je snijeg zabijelio cijelu Hrvatsku, padat će i dalje, na moru bura

HEP Virovitica i JVP Virovitica uklonili su jedno stabla s prometnice i vodova električne energije. Drvo na državnoj cesti između Slatine i Čeralija uklanjaju Hrvatske ceste.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a