News

Komentari 0

Poslodavci nagrađuju najbolje poduzetničke ideje školaraca

Poslodavci nagrađuju najbolje  poduzetničke ideje školaraca

Ovogodišnji natječaj 'Poduzetnici budućnosti' s nagradnim fondom od 250.000 kuna otvoren je do 15. travnja. Novac koji će škole dobiti kao nagradu mora se uložiti u edukaciju đaka o poduzetništvu

Hrvatska udruga poslodavaca ponovno je pokrenula natječaj namijenjen srednjim školama u kojem će biti nagrađeni najbolji poduzetnički projekti i ideje.

Na taj način HUP želi potaknuti aktivniju promociju poduzetništva među mladima i pobuditi veći interes mladih za bavljenje poduzetništvom. Prošlogodišnji natječaj “Poduzetnici budućnosti“ izazvao je velik interes među srednjoškolcima te je zaprimljenih prijava bilo više od 175, a prvih pet najboljih projekata predstavljeno je na Danu poduzetnika, gdje su i uručene nagrade timovima učenika i njihovih učitelja-mentora. Ovogodišnji natječaj s nagradnim fondom od 250.000 kuna otvoren je do 15. travnja 2019., a nositelji prijava za sudjelovanje su škole. Sredstva koje će škole dobiti kao nagradu za najbolje ocijenjene projekte i ideje trebaju se uložiti u edukaciju učenika o poduzetništvu te razvoj poduzetničkih znanja i vještina učenika te škole.

HUP će i ove godine nagraditi ukupno 25 projekata srednjih škola - pet najboljih dobiva nagradu u iznosu od po 25.000 kuna svaki, pet sljedeće rangiranih (6.-10. mjesto) nagradit će se s po 10.000 kuna svaki, a ostalih 15 projekata (11.-25. mjesto) dobit će po 5000 kuna.

- Za razvoj našega društva neophodno je poticati mlade na inovativno promišljanje i stvaranje dodane vrijednosti kroz bavljenje poduzetništvom. Važno je da mladi već u srednjoškolskoj dobi shvate da mogu biti kreatori svoje budućnosti, a ne samo pasivni promatrači - poslodavci koji će zapošljavati, a ne samo zaposlenici u kompanijama. Očekujemo da će se kroz osmišljavanje projektnih ideja kod mladih potaknuti i kreativno razmišljanje te da će na praktičnom primjeru naučiti što je sve potrebno kako bi se u razvoju projekta došlo od ideje do njezine realizacije. Mladi su naša budućnost i jedino oni dugoročno mogu pridonijeti jačem gospodarskom razvoju zemlje - istaknula je Gordana Deranja, predsjednica HUP-a. 

Najčitaniji članci