News

Komentari 1

Postali su treći svjetski brend: 'Napravimo 1,5 mlrd. limenki'

Postali su treći svjetski brend: 'Napravimo 1,5 mlrd. limenki'

Hell Energy je najprodavanije energetsko piće u Mađarskoj gdje 40 posto onih koji ih konzumiraju, odluče se baš za njihov proizvod. Kako kažu, najprodavaniji su i u Hrvatskoj te u još osam zemalja svijeta.

Kvalitetom i jeftinom cijenom smo postali treći brend na svijetu u polju energetskih pića, ali i zbog toga jer jedini u ovom segmentu imamo proizvodnju pića, limenki i punionicu, ispričao je Szilárd Forczek, direktor kvalitete brenda energetskih pića Hell Energy.

Posljednjih godina Hell postaje sve popularnije piće, a dolazi iz mađarskog grada Miškolc gdje su proizvodnju pokrenula dva brata. Sve je krenulo 2006., a Hell Energy se danas izvodi u više od 50 zemalja svijeta, proizvode čak 1,5 milijardi limenki godišnje, a sve to kreće iz tvornice koja se prostire na čak 42.000 metara kvadratnih.

- Sve je krenulo s kvalitetom koja je jedan od naših ključnih faktora. Imamo jeftin proizvod koji je pristupačniji od najpoznatijih brendova. Imamo odličan odnos cijene i kvalitete - rekli su iz Hell Energyja.

Njihovo piće je najprodavanije energetsko piće u Mađarskoj gdje 40 posto onih koji ih konzumiraju, odluče se baš za njihovo proizvod. Kako kažu, najprodavaniji su i u Hrvatskoj te u još osam zemalja svijeta.

Dnevno mogu proizvesti 4,5 milijuna limenki, što je oko 1,1 milijuna litara energetskog pića. Cijeli proces, od prazne limenke do zapakirane i spremne za transport, traje 40 minuta.

- Naš proizvod nema aditiva, umjetnih zaslađivača. Radi se u potpunosti od prirodnih stvari. Čak niti konzervans ne stavljamo već pasteriziramo limenke te onda nemamo potrebu za umjetnim konzerviranjem proizvoda - rekao je Forczek.

Međutim, ono što ih čini drugačijim od ostalih brendova jest da sami sebi proizvode limenke. Za to se brine sestrinska tvrtka Quality pack koja se nalazi u istom kompleksu.

- Čitava tvornica je u potpunosti automatizirana. Na jednom dijelu radimo poklopce za limenke, a na drugom kompletnu limenku. Možemo proizvesti 120.000 limenki po satu, a proces je toliko brz da limenke iz stroja izlijeću brzinom od gotovo 300 kilometara na sat - objasnio nam je Loránd Vizi - direktor operacija tvornice limenki.

Sve to dio je velike investicije Hell Energyja vrijedne 100 milijuna eura, a u toj investiciji napravili su i jedno od najsuvremenijih skladišta u ovom dijelu Europe. Skladište je naime visoko kao zgrada od 10 katova, u potpunosti je automatizirano te u njega ne ulaze ljudi.

- Proizvod se nalazi u potpunom mraku unutar skladišta. Unutra rade roboti i oni primaju i izdaju robu - objasnili su nam.

Najčitaniji članci