Obavijesti

News

Komentari 23

Poštar stalno zvoni! Susjedima naručio čak 500 raznih paketa

Poštar stalno zvoni! Susjedima naručio čak 500 raznih paketa
1

Muškarac (43) preko interneta je davao podatke koristeći adresu i email starijeg bračnog para. Paketi su stizali pola godine

VIDEO

Sve je predano DORH-u, pa ne možemo govoriti o detaljima, a i bojimo se. Ne znamo zašto je to činio, a paketi i pozivi stizali su šest mjeseci, i to je bilo neizdrživo, rekao nam je bračni par umirovljenika iz Pule.

Koristeći njihovu kućnu adresu i e-mail, Puljanin (42) iz Šijane im je na internetu naručio 500 paketa. Bračni par je zbog svega toga još u velikom šoku.

- Stalno smo dobivali pozive iz cijele Hrvatske, pa čak i iz Los Angelesa, da smo naručili pakete i da su stigli. Zamislite da vas šest puta dnevno zovu da su vam stigli neki paketi o kojima nemate pojma.

Poznaju ga godinama

Iznova smo uljudno odgovarali kako ništa nismo naručivali te da nećemo podići ono što nikad nismo naručili - opisali su nam što su proživljavali mjesecima. Kažu kako muškarac stanuje u njihovoj zgradi.

- Znamo ga godinama, kao i cijelu njegovu obitelj, s kojom smo u dobrim odnosima. I s njim smo više puta srdačno razgovarali, uredno smo se pozdravljali i da nam takvo što učini. Zašto? Šokirani smo i pitamo se trebamo li radi svoje sigurnosti hodati sa sprejem jer ne znamo što se može dogoditi. Ne spavamo zbog cijele situacije. Zbog svega smo obavijestili i resorno ministarstvo - kazali su nam umirovljenici, koji su zbog svega htjeli ostati anonimni. Teško je zaključiti zašto je to “dobri”susjed radio. Od naručivanja paketa nije se okoristio jer su svi paketi na kraju vraćeni pošiljateljima.

- Čak smo ga jednom pitali zašto nas toliko mrzi, a odgovorio je da nas uopće ne mrzi. Inače, nismo drugih konflikata imali s njim, kao niti s njegovom obitelji. Nije to 500 paketa koje je naručivao na naše ime već puno više, ali ne smijemo u detalje. Je li to radio iz obijesti, ne znamo - zaključili su umirovljenici. Razgovarajući s nekolicinom susjeda, nitko nije imao pojma da se računalna prijevara događala baš u njihovoj zgradi.

- Čitali smo u medijima o slučaju i zvučalo nam je nevjerojatno, a sada doznajemo da dotični živi baš u našoj zgradi - komentirao je jedan stanar. Djelatnici Službe gospodarskoga kriminaliteta istarske policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem i utvrdili sumnju da je počinio kaznena djela računalnog krivotvorenja i nedozvoljene uporabe osobnih podataka.

Policija podnijela prijavu

- Policija je utvrdila da je osumnjičeni od listopada 2018. do ožujka 2019. godine, u Koparskoj ulici u Puli, putem interneta naručivao razne predmete s plaćanjem pouzećem, pri čemu je koristio osobne adrese elektroničke pošte, kućni telefonski broj i kućnu adresu svojih susjeda, a u komunikaciji se prilikom kupnje služio njihovim imenima - rekli su u policiji. Protivno zakonima, koristio je osobne podatke fizičkih osoba i krivotvorio računalne podatke. Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.