Obavijesti

News

Komentari 70

Imaju svjedoke: Antonio (20) je skočio da spasi svoju voljenu

Imaju svjedoke: Antonio (20) je skočio da spasi svoju voljenu
11

Požega: Dvoje maloljetnika, navodno brat i sestra, uz nasip su vidjeli Aldinu Porić (19) i Antonija Pavlovića (20). Ubrzo je ona nestala u hladnoj rijeci Orljavi

VIDEO

Potraga za nestalom Aldinom Porić (19) traje već peti dan. Članovi ronilačkog kluba Požega, JVP Požega i policija u subotu su u mjestu Vidovci u Orljavu postavili zaštitnu mrežu. U potrazi koju će nastaviti u nedjelju ujutro trebali bi im se pridružiti i članovi Specijalne policije iz Osijeka te ronioci koji su već jednom pretraživali Orljavu od brane do mosta na požeškoj obilaznici. Osim njih teren će kao i dosad pretraživati HGSS, policija, psi tragači i vatrogasci. Ponovno će se pretraživati korito rijeke, a pogotovo samo mjesto oko brane gdje je djevojka posljednji put viđena.

 Područje ispod slapa dosad su dva puta pretraživali 

Držao ju je nekoliko trenutaka za ruku, ali su struja i virovi bili prejaki te su je povukli na dno, a mladić se nekako uspio dovući do obale.

Potraga za Aldinom Porić (19), koja je nestala u hladnoj Orljavi u srijedu navečer dok je s dečkom Antonio Pavlovićem (20) u Požegi šetala uz nasip, traje i dalje. HGSS, vatrogasci, policajci, ronioci i psi tragači pretražuju nasipe i korito rijeke Orljave u potrazi za njezinim tijelom. Pretragu terena zasad su proširili do Novoselaca, koji su od same brane i mjesta gdje je nesretna djevojka upala u hladnu rijeku, udaljeni desetak kilometara. Područje ispod slapa dosad su dva puta pretraživali profesionalni ronioci iz Osijeka. Kako bi im se olakšala potraga, gumena brana podizala se dva puta. Time su htjeli spustiti vodostaj i omogućiti bolju vidljivost u mutnoj vodi gdje dubina doseže i tri i pol metra.

Stajali su na rubu i vikali

Najnovije informacije kažu kako postoje dva svjedoka koja su vidjela trenutak pada Aldine u ledenu rijeku. Gradom se šuška kako je riječ o maloljetnoj djeci, bratu i sestri, koji su se kobne večeri autobusom vraćali iz škole. Izašli su dvjestotinjak metara dalje od nasipa gdje je autobusno stajalište. Nakon što su vidjeli djevojku i njezina dečka Antonija kako stoje na rubu nasipa i viču jedno na drugo, pozvali su oca i ispričali mu što se događa.

Dok su djeca čekala oca, Aldina je nestala u vodi, a za njom je skočio Antonio. Mladić ju je pokušao spasiti, ali nije uspio. Iz Orljave je isplivao sam. Za samo nekoliko minuta stigla su kola Hitne pomoći i policajci te se započelo s potragom. Policija je priopćenjem izvijestila da su dosad pretražili teren uz korito rijeke Orljave nizvodno prema mjestima Vidovci, Dervišaga, Kuzmica sve do mosta u mjestu Novoselci.

U razgovoru s profesionalnim roniocem koji se tim poslom bavi već 13 godina doznali smo da u uvjetima koji vladaju na Orljavi treba najmanje pet dana da bi tijelo isplivalo na površinu. Dodao je kako je na mjestu brane gdje je Aldina nestala u pitanju velika sila iako možda ne djeluje tako.

Traže ju od brane do mosta

Slap je jako opasan. Ljudima koji se ne bave ovim poslom to može izgledati smiješno, ali vjerujete da je to velika opasnost – nastavlja ronilac. Potragu otežava činjenica da je voda na tom mjestu jako mutna i roniocima je vidljivost ravna nuli.

- Pretpostavljam da je djevojka na potezu od brane do mosta jer zbog sadašnjeg vodostaja sumnjam da Orljava može nositi tijelo pet ili više kilometara. Moguće je i da je u nekoj od potkopa na dnu bazena – zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa