Obavijesti

News

Komentari 1

Postavljena je prva izložba na fakultetu Hrvatski studiji i to o spomenicima na fotografijama

Postavljena je prva izložba na fakultetu Hrvatski studiji i to o spomenicima na fotografijama

Sva velika postignuća nemoguća su bez ljubavi, rekao je pri otvaranju izložbe Ivica Poljičak, državni tajnik u Ministarstvu kulture dok je dekan sretan što su Hrvatski studiji izdignuti na položaj fakulteta.

VIDEO

Izložba hrvatskih kulturnih spomenika na umjetničkim fotografijama 'Hrvatska u srcu Europe - Sredozemni i srednjoeuropski kulturni krajolici Hrvatske' otvorena je u petak na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Spoznavajući Hrvatsku ne spoznajemo samo činjenice, koje su brojne i nepobitne, nego spoznajemo i ljubav prema svojoj domovini.

Sva velika postignuća nemoguća su bez ljubavi- istaknuo je otvarajući izložbu Ivica Poljičak, izaslanik premijera i državni tajnik u Ministarstvu kulture. Dekan Fakulteta hrvatskih studija Pavo Barišić izrazio je zadovoljstvo što je prva izložba na visokom učilištu, od kako je uzdignuto na položaj fakulteta, posvećena temi koja čini okosnicu njegove djelatnosti, a to je hrvatska i europska kultura. Predsjednik Hrvatske paneuropske unije Mislav Ježić prisjetio se kako je došlo do prvoga postavljanja izložbe, prije 25 godina, u Europskom parlamentu i drugdje.

-U Međunarodnoj paneuropskoj uniji raspravljali smo u 1995. o tome kako da predstavimo Hrvatsku u europskim tijelima i osporimo mnogobrojne predrasude o njoj kao balkanskoj zemlji, Zapadnome Balkanu i ‘tamošnjim zaraćenim plemenima’ i potaknemo približavanje i priključenje Hrvatske europskim tijelima"- objasnio je. Uz izložbu je objavljen višejezični priručnik o hrvatskoj kulturi koji ju je pratio od Strasbourga, preko Pariza (Palača UNESCO), Beča, Berlina, Dresdena, Münchena, Praga, Bratislave, Budimpešte, Soluna i Kaira do Dubrovnika. Izložba je otvorena do 24. srpnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature