Obavijesti

News

Komentari 56

Postoji jedno važno rješenje za sve Plenkovićeve probleme. Neka mijenja HDZ, a ne državu

Postoji jedno važno rješenje za sve Plenkovićeve probleme. Neka mijenja HDZ, a ne državu

Andreju Plenkoviću pametnije bi bilo da eliminira uzrok svih njegovih, ali i naših problema, a to je HDZ, umjesto da se bavi paničnim, grozničavim i štetnim saniranjem posljedica destruktivnog djelovanja ovakvog HDZ-a.

VIDEO

Andrej Plenković grozničavo pokušava začepiti gomilu rupa.

Mijenja zakon kako bi zaustavio curenje podataka iz istraga o korumpiranim HDZ-ovcima, pokušava obuzdati medijsku objavu afera, želi kontrolirati DORH, Uskok i njihove istrage, drži pravosuđe pod kontrolom, eutanazira Povjerenstvo za spriječavanje sukoba interesa, ublažava skandale svojih HDZ-ovaca, skače iz jednog problema u drugi...

Umjesto da naprosto začepi jednu veliku rupu. Izvor poplave i majku svih problema - HDZ.

Plenković nastoji promijeniti državu, umjesto da naprosto promijeni HDZ.

Promijenio državu - nagore

Kako je to, uostalom, i obećao na početku svog mandata na čelu te stranke. Rekao je da će promijeniti HDZ - nabolje - pa je na kraju krenuo mijenjati državu, institucije, zakone - nagore - samo kako bi spasio taj isti HDZ. Vjerujući kako time spašava sebe.

Nažalost, ne shvaća da će mu uskoro ponestati prstiju za sve rupe koje mora začepiti.

Primjerice, zbog objave onog famoznog "AP-a" u transkriptima iz istrage Plenković je najavio zaustavljanje curenje podataka iz istraga, pod cijenu toga da se krene u sankcioniranje medija. Umjesto da naprosto krene od izvora tog problema, a to su njegova bivša ministrica i državna tajnica, Gabrijela Žalac i Josipa Rimac.

Bez njih, ne bi bilo ni "AP-a".

Bez korupcije, nema destrukcije

Bez mnogih korumpiranih, kompromitiranih HDZ-ovaca, ne bi bilo ni medijskih objava, napada i kritika na račun premijera. Bez HDZ-ovih afera ne bi bilo potrebe za telefonskim pozivima i privatnim audijencijama s glavnom državnom odvjetnicom. 

A bez kontroverznog leta Vladinim avionom na stranački skup u Helsinki, ne bi bilo višemjesečnog sukoba s Povjerenstvom za spriječavanje sukoba interesa, a naposljeku ni kritika zbog instaliranja nove predsjednice tog tijela koja se i sama našla u sukobu interesa. Nakon što je poručila da od tog tijela, jednog od najutjecajnijih u kontroli političara, neće raditi "show".

I naravno, da nema notornog nepotizma, pogodovanja, namještanja poslova, institucijske korupcije i kapilarne erozije državnog aparata - sve u režiji HDZ-a - Plenkoviću bi bilo lakše voditi državu, upravljati obnovom, dobivati povjerenje građana, pa onda tako i dobivati izbore.

Dvostruka šteta

Ukratko, Plenkoviću bi pametnije bilo da eliminira uzrok svih njegovih problema, a to je HDZ, umjesto da se bavi paničnim, grozničavim i destruktivnim saniranjem posljedica djelovanja ovakvog HDZ-a.

Time premijer zapravo nanosi dvostruku štetu društvu: već godinama tolerira ovakav HDZ i prilagođava Hrvatsku upravo ovakvom HDZ-u.

A pritom nanosi i dvostruku štetu sebi. Veže se uz stranku koja je kronično zagađena korupcijom, kriminalom, nepotizmom, sukobom interesa, a time sebi narušava imidž i ugrožava šanse za promociju u Bruxellesu.

Kult ličnosti

Da promovira poštene i sposobne, i njemu bi bilo neusporedivo lakše. Ne bi morao začepljivati rupe, pokoravati institucije, disciplinirati istražitelje, kontrolirati medije, ne bi se morao blamirati i organizirati, kao što ne bi morao nastupati kao spasitelj stranke i države od samog HDZ-a.

Samo što u tom slučaju ne bi bilo kulta ličnosti.

Ako HDZ funkcionira sam od sebe, što će mu onda jedan Plenković? 

"Cvijet" u korovu

I osim toga, da je HDZ očišćen od naslaga korupcije, sukoba interesa, nepotizma i ostalih zala, Andrej Plenković ne bi mogao prodavati imidž jedinog pozitivca. Onoga tko strši iz gomile korova.

Onoga koga "suhim zlatom treba platiti".

I zato Plenković neće nikada popraviti HDZ, već će nastojati "popraviti" državu po ukusu i mjerilima HDZ-a. I u skladu s vlastitim interesima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...