Obavijesti

News

Komentari 2

Postupak protiv Mamića neće prebaciti iz Osijeka u Zagreb

Postupak protiv Mamića neće prebaciti iz Osijeka u Zagreb
1

Mamić je u lipnju prošle godine nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz Dinama, a neposredno uoči izricanja te presude otišao je u BiH

VIDEO

Vrhovni sud odbio je kao neosnovan prijedlog bivšeg čelnika NK Dinama Zdravka Mamića, njegovog brata Zorana i menadžera Nikkyja Arthura Vuksana o prenošenju mjesne sudbene nadležnosti iz Osijeka u Zagreb, za suđenje u kojem se Zdravka Mamića i još šestoricu okrivljenika tereti da su iz Dinama izvukli oko 200 milijuna kuna.

Osječki Županijski sud u utorak je u priopćenju podsjetio kako su prijedlog za prijenosom mjesne nadležnosti u tom suđenju s osječkog na zagrebački Županijski sud podnijeli branitelji okrivljenih na posljednjoj sjednici Optužnog vijeća 14. siječnja ove godine.

Napominju kako je Vrhovni sud, u svojoj odluci od 14. veljače, prijedloge za prenošenjem mjesne nadležnosti odbio kao neosnovane.  

Argumenti obrane za prijenos nadležnosti nisu od primarnog značaja te su neosnovani 

U toj odluci stoji da je nadležnost osječkog Županijskog suda za postupanje u tom kaznenom predmetu određena odlukom predsjednika Vrhovnog suda od 2. lipnja 2017., pri čemu je za argumente obrane utvrđeno da nisu od primarnog značaja, te nemaju presudan utjecaj na već utvrđenu mjesnu nadležnost osječkog Županijskog suda.

'Ne znam još ništa o detaljima treće optužnice protiv Mamića'
'Ne znam još ništa o detaljima treće optužnice protiv Mamića'

Druga po redu optužnica protiv Zdravka Mamića, koja još nije potvrđena, tereti ga da je od prosinca 2004. do prosinca 2015. ostale suokrivljenike organizirao u zločinačko udruženje, te da su sklapanjem fiktivnih ugovora između Dinama i više stranih tvrtki, kao i ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača, klub oštetili za više od 144 milijuna kuna.

Uz navedeno, tvrdi se u optužnici, Dinamo je neosnovano obvezan za plaćanje dodatnog iznosa od još 7.35 milijuna eura, odnosno 55,8 milijuna kuna.

Uz Zdravka i Zorana Mamića okrivljeni i Zdravkov sin Mario, Vrbanović, Stipančić, Krota i Vuksan 

Uz Zdravka i Zorana Mamića, za spomenuta kaznena djela terete se Zdravkov sin Mario, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Artur Vuksan.

Nova optužnica protiv Mamića: Izvukao 16,7 mil. kn iz Dinama
Nova optužnica protiv Mamića: Izvukao 16,7 mil. kn iz Dinama

Mamić je u lipnju prošle godine nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz Dinama, a neposredno uoči izricanja te presude otišao je u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo također ima, te živi u Međugorju.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"