Obavijesti

News

Komentari 3

'Postupci su pokrenuti od kad je Brkić u nemilost Plenkovića'

'Postupci su pokrenuti od kad je Brkić u nemilost Plenkovića'

Zastupnik SDP-a Peđa Grbin kaže da sve što se stavlja na teret Blažu Curiću i Franji Vargi zahtijeva opsežnu i odgovornu istragu, ali i napominje da će nakon svega ostati gorak okus u ustima.

VIDEO

Ono što se stavlja na teret Blažu Curiću i Franji Vargi zahtijeva opsežnu i odgovornu istragu. Praćenje ljudi i njihove komunikacije, lažiranje komunikacije najviših državnih dužnosnika kao što je glavni državni odvjetnik, a sada čujemo i pokušaj praćenja ministra unutarnjih poslova, zahtijevaju promptnu reakciju DORH-a i policije, poručio je Peđa Grbin (SDP) komentirajući medijske napise da je kum Milijana Brkića naredio Vargi da nadzire ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića

- Zanimljivo je da smo mnoge od ovih stvari poznate već mjesecima, ali postupci su se pokrenuli tek kada je Milijan Brkić pao u drugi plan, odnosno, nemilost Andreja Plenkovića. Želim da se sve ovo istraži i otkrije do kraja, ali gorak u ustima će sigurno ostati - kazao je.

O slučaju ministra Tomislava Tolušića, koji je u  imovinsku karticu upisao upola manju kvadraturu kuće u kojoj živi, Grbin kaže kako ne treba diplomirati pravo da se uzme vlasnički list i ono što je navedeno u njemu upiše u imovinsku karticu. 

- Nemojte da vas zavaraju te lažne isprike, ovdje je očito riječ o nečem drugom, puno važnijem, a to je na koji je način izgrađena Tolušićeva kuća, tko ju je izgradio i koliko je on za to platio. Znamo da je trgovačko društvo koje ju je gradilo bilo u vezi s Virovitičko-podravskom županijom u kojoj je, sasvim slučajno, Tolušić bio župan - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na objašnjenje ministra Tolušića da u pomoćnom objektu od 120 četvornih metara roštilja, Grbin je odgovara: 

- Vrlo zanimljiv objekt za roštilj sa staklom, krovom i ostalim što bi, po onome što ministar tvrdi, trebalo koštati samo nekoliko tisuća kuna. Zamolio bih ministra da mi objasni kako je došao do tog objekta po toj cijeni jer bih si i ja rado sagradio takav roštilj - poručio je SDP-ovac. 

Grbin smatra da Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa one koji su evidentno varali u imovinskim karticama treba sankcionira. 

- Ako Povjerenstvo bude predano i odgovorno radilo svoj posao na adekvatan način sankcioniralo one koji muljaju s podacima u imovinskoj kartici, brzo će se sve ovakve nedoumice otkloniti i nadam se da onda nećemo imati ovakvih situacija da u imovinskim karticama fale mercedesi, vrijednosti od dva-tri milijuna, pomoćni objekti od 120 kvadrata i slično - poručio je Grbin. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje