News

Komentari 1

Posvađao se sa stanodavkom (74) pa ju napao i cijelu izrezao

Posvađao se sa stanodavkom (74) pa ju napao i cijelu izrezao

Amir E. tereti se da je 29. travnja oko 6,30 sati, u stanu u Zagrebu, u kojem je stanovao kao podstanar, tijekom svađe i fizičkog sukoba, nožem zadao više reznih rana 74-godišnjoj stanodavki

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je u utorak pred zagrebačkim Županijskim sudom optužnicu protiv 44-godišnjeg Amira E. zbog ubojstva 74-godišnje stanodavke.

Tužiteljstvo je, ne objavivši identitet optuženika, priopćilo kako ga optužnica tereti da je 29. travnja oko 6,30 sati, u stanu u Zagrebu, u kojem je stanovao kao podstanar, tijekom svađe i fizičkog sukoba, nožem zadao više reznih rana 74-godišnjoj stanodavki.

Amira E. tereti se da je stanodavki zadao rezne rane obaju dlanova, prstiju, ručnog zgloba, šake, vrata s ozljedama lijeve zajedničke karotidne arterije, glave i čeljusti, vrata i područja iznad ključne kosti te ranu u projekciji lijevog akromioklavikularnog zgloba.

Oštećenica je, po zadobivanju rezne rane vrata s ozljedama lijeve zajedničke karotidne arterije, vrlo brzo izgubila svijest i pala na tlo zadobivši pritom ozljede lijeve strane glave i vrata te lijevog ramena. Ta rezna rana predstavljala je osobito tešku tjelesnu ozljedu zbok koje je 74-godišnjakinja preminula 5. svibnja iako su poduzete mjere intenzivnog liječenja, dok ostale rane predstavljaju, svaka za sebe, tjelesnu ozljedu.

U optužnici je predloženo da se protiv Amira E., koji je u istražnom zatvoru, produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.