Obavijesti

News

Komentari 125

'Posvetit ću život tome da ovo bude zemlja etike i morala...'

'Posvetit ću život tome da ovo bude zemlja etike i morala...'
2

Sljedeće pripremno ročište u slučaju protiv Vidoševića i ostalih će biti 1. prosinca. Uskok je u ponedjeljak iznio svoje dokazne materijale, a obrana je tražila vrijeme da ih prouče

VIDEO

Sudsko vijeće Županijskog suda u Zagrebu odredilo je da će se pripremno ročište u predmetu protiv Nadana Vidoševića i ostalih ponovno održati 1. prosinca. Zamjenica ravnateljice Uskoka Petra Parlov je rekla da je Uskok u ponedjeljak iznio svoje dokazne prijedloge te da je obrana zatražila određeno vrijeme da bi proučila te materijale i o njima se očitovala.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Nadan Vidošević, bivši šef HGK je rekao nakon ročišta kako će cijeli ostatak svog života posvetiti tome da Hrvatska bude takva kakvu je sanjao 1989. godine kada je ušao u politiku, a to je da Hrvatska bude zemlja etike i morala. 

Podsjetimo, u rujnu je potvrđena optužnica protiv Nadana Vidoševića i četvero suoptuženika. 

Optužnicom u tzv. aferi Remorker, koju je Uskok protiv Vidoševića i još osam osoba podigao u srpnju 2015., predloženo je da se Vidoševiću oduzme imovinska korist od čak 39 milijuna kuna, a među optuženima je i njegova dugogodišnja najbliža suradnica iz HGK Zdenka Peternel. Lani je četvero njegovih suoptuženika priznalo nedjela pa su nakon nagodbe s Uskokom osuđeni na rad za opće dobro ili uvjetne kazne.

Ključni akteri afere Remorker - vlasnik istoimene češke tvrtke Igor Premilovac, koji je prvi progovorio o cijelom slučaju, te marketinški stručnjak Davor Komerički, koji je Vidoševića povezao s lancem izvlačenja novca iz HGK, zatvorsku su kaznu od godinu dana pretvorili u rad za opće dobro. Nakon njihova priznanja Vidoševićeva obrana tražila je da se ti iskazi izdvoje iz spisa kao nezakoniti. Sud je odbio. Potom se Vidošević žalio Vrhovnom sudu, koji je također odbio žalbu. U travnju je tražio da se kao nezakoniti dokazi izdvoje dokumenti pribavljeni pretresom njegova doma i službenih prostorija u HGK.

- Da se ne bi stekao dojam kako je ovo pokušaj izigravanja pravnim smicalicama, u samome meritumu predmeta su brutalne povrede građanskih prava, europskih konvencija, negiranje RH kao države vladavine prava. Nadam se da će se čast i ugled braniti jedino pred sudovima i uvjeren sam da ćemo uspjeti - kazao je tad Vidošević.

Uhitili su ga u studenom 2013. Nakon toga javnost je doznala da je u skrivenoj prostoriji svoje vile držao prepariranog polarnog medvjeda, a oko bazena amfore. Znalo se i prije da je pasionirani sakupljač umjetnina, no ne i da zbirka, prema procjeni stručnjaka, vrijedi čak oko pet milijuna eura. Bonvivan Vidošević je osim slika i skulptura sakupljao lovačke trofeje. Među ostalim odstrijelio je slona, nosoroga i medvjeda. U lovu se služio s 11 pušaka vrijednim 296.000 kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina