Obavijesti

News

Komentari 7

Posvojila dvije sestre i brata pa ih izgladnjivala, starija umrla

Posvojila dvije sestre i brata pa ih izgladnjivala, starija umrla
4

Natalie Finn (16) težila je samo 36 kg kada je nađena mrtva u listopadu 2016. Njezina majka izgladnjivala ju je zajedno s bratom i sestrom koji su uspjeli preživjeti. Osuđena je na tri doživotne kazne zatvora

VIDEO

Amerikanku Nicole Finn (43) sud u Iowi je u petak osudio na tri doživotne kazne zatvora zbog ubojstva posvojene kćeri Natalie (16) koju je godinama izgladnjivala i mučila, zajedno s još dvoje djece, Natalienim mlađim bratom i sestrom. 

Objedinjena kazna izrečena joj je nakon što je prošlog mjeseca osuđena za teško ubojstvo prvog stupnja te po još tri točke zbog otmice i zatočivanja djece. 

Finn je odslušala presudu bez emocija i nakon izricanja kazne najavila žalbu.

Tinejdžerica težila samo 36 kilograma

Natalie Finn (16) težila je samo 36 kilograma kada je pronađena mrtva u 24. listopada 2016. godine. Tijelo tinejdžerice nađeno je na podu kuće umotano samo u pelenu za odrasle, piše Des Moines Register. Gotovo da nije imala masnog tkiva, a brat i sestra sudu su potvrdili da nekoliko dana prije smrti više nije mogla niti hodati. S njima je živio i posvojeni dječak Nathan (15) no prema njemu se Nicole odnosila puno blaže te mu naređivala da pazi da ostalo troje ostanu u svojim sobama i ne jedu. 

Vještaci su potvrdili i da su Natalienin brat Jaden (15) i sestra Mikayla (14) također bili na rubu smrti, izgladnjeli i izmučeni te su se mjesecima oporavljali u bolnici nakon smrti starije sestre. Mikayla je na sudu posvjedočila kako je bilo dana kada je bila toliko žedna da je morala piti vodu iz toaleta. 

Sutkinja Karen Romano pri izricanju konačne presude rekla je da su postupci Nicole Finn 'neoprostivi' te joj zabranila svaki kontakt s posvojenom djecom koja su torturu preživjela. 

- Ovaj sud ne može niti zamisliti što su sve ova djeca morala proći - zaključila je Romano i simbolično odredila da Finn služi jednu po jednu doživotnu kaznu. 

Prosili hranu od susjeda

Finnin bivši suprug Joe Finn II kazao je kako se ne smatra krivim po točkama optužnice koje ga terete za otmicu, napuštanje i ugrožavanje djece. U trenutku Nataliene smrti više nije živio s obitelji. Početak njegovog suđenja zakazan je za 30. travnja. 

Tijekom suđenja tužitelji su kazali kako je Nicole Finn više brinula za svoje mačke i pse nego za vlastitu djecu. Troje djece, dvije sestre i brata, držala je zatvorene u prljavoj sobi bez namještaja te im je mjesecima uskraćivala hranu i korištenje kupaonice. Djeca bi se ponekad iz kuće iskrala kroz prozor te prosila hranu od susjeda pa istim putem bježala natrag prije nego bi naišli Nicole ili Joe. 

Susjedi i škola koju su djeca pohađala socijalnoj službi prijavili su svoje sumnje no socijalni radnik pozvan na slučaj kasnije je otpušten jer je najavio dolazak u dom Finnovih pa je Nicole djecu oprala i dala im jesti kako bi izgledalo da je sve u redu. 

- U 18 godina koliko radim kao tužitelj ovo je najgori slučaj koji sam vidio - izjavio je nakon suđenja tužitelj Bret Lucas. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori