Obavijesti

News

Komentari 10

Potjera u Splitu: Diler bježao motorom pa se razbili. Pokušali zbrisati pješice. Našli mu drogu

Potjera u Splitu: Diler bježao motorom pa se razbili. Pokušali zbrisati pješice. Našli mu drogu

Policajci su upotrijebili sredstva prisile nad dvojcem koji je pokušao bježati motociklom i pješice, a kod vozača su našli speed, kokain i heroin. Uz, on je vozio bez dozvole i nije imao ispravno stavljenu kacigu

VIDEO

Splitski policajci u četvrtak su nakon potjere ulovili muškarca koji je s prijateljem bježao na motociklu te na kraju pronašli heroin, speed i kokain. 

Kako su izvijestili, muškarci su uočili policiju i odbili stati na znakove zaustavljanja te su krenuli bježati na motociklu. Vozač (42) motocikla je tijekom bijega izgubio kontrolu i obojica su pali s motocikla koji je nastavio klizati te se zabio u parkirani automobil. 

Vozač motocikla i njegov suvozač pokušali su potom pobjeći i pješice, no policajci su ih sustigli i radi sprječavanja daljnjeg bijega nad njima uporabili sredstva prisile.

Dileru našli speed, kokain i heroin

Na zahtjev policijskih službenika vozač motocikla, 42-godišnji muškarac je policajcima predao drogu koja se kod njega nalazila. Muškarac je posjedovao 4,8 grama droge heroin, 5,3 gram droge speed i 1,9 grama droge kokain. Obojica muškaraca su dovedena u službene prostorije radi provođenja istraživanja, a na mjestu događaja obavljen je očevid.

Temeljem naloga suda pretražili su i njegov dom te pronašli digitalnu vagu s tragovima droge. 

 

Kriminalističkim istraživanjem utvrdili su da je 42-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Bez dozvole za motocikl

Nadalje, istragom su utvrdili postojanje osnovane sumnje da je 42-godišnji muškarac upravljao motociklom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima bilo koje kategorije, ne koristeći zaštitnu kacigu pričvršćenu na način kako je Zakon propisao, odbijajući postupiti po jasnim svjetlosnim i zvučnim znacima kojima su ga policijski službenici JSIP Split pokušavali zaustaviti, te je dolaskom do raskrižja izgubio nadzor nad motociklom i pao na kolnik.

Uz sve, muškarac je odbio podvrgnuti se izuzimanju uzoraka krvi i urina poradi stručnog vještačenja na prisutnost opojnih droga ili lijekova u organizmu, te je na opisani način ostvario obilježja čak pet teških prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama radi čega će biti prekršajno prijavljen.

U odnosu na suvozača, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da 27-godišnjak u svojstvu putnika na motociklu nije koristio zaštitnu kacigu na način kako je Zakon propisao, uslijed čega mu je ista tijekom vožnje ispala s glave na kolnik, a prilikom sprečavanja bijega osobe isti je pogrdnim riječima, okupljajući pozornost sve veće skupine građana koji su se okupili, vikao i vrijeđao policijske službenike čime je ostvario obilježja prekršaja to iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira radi čega će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom prekršajnom sudu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...