Obavijesti

News

Komentari 19

Potporu Bidenu dali su Bernie Sanders i Michelle Obama

Potporu Bidenu dali su  Bernie Sanders i Michelle Obama

Pandemija koronavirusa prisilila je demokrate da smanje okupljanje u Milwaukeeu i pretvore ga u dvosatni događaj sa virtualnim govorima

VIDEO

Bivša prva dama Michelle Obama, suparnik Bernie Sanders te istaknuti republikanac John Kasich udružili su snage kako bi pokazali jedinstvo u podršci demokratskom kandidatu za američkog predsjednika Joeu Bidenu u ponedjeljak, na uvodnoj večeri demokratske konvencije.

Na konvenciji, koja se održava u Milwaukeeu, predstavljena je široka koalicija protiv predsjednika Donalda Trumpa.

Bivša prva dama Michelle Obama predvodila je paradu govornika koji su se založili za Bidenovo predsjedništvo na četverodnevnoj virtualnoj konvenciji kako bi ga formalno imenovali za demokratskog izazivača Trumpa na američkim izborima 3. studenoga.

Ne biraju se sredstva: Biden u prednosti, a Trump igra prljavo
Ne biraju se sredstva: Biden u prednosti, a Trump igra prljavo

- Kao odgovor na neviđeni skup kriza s kojima se suočavamo, potreban nam je neviđeni odgovor - pokret, kao nikada do sad, ljudi koji su spremni da se ustanu i bore za demokraciju i pristojnost - rekao je Bernie Sanders.

Pandemija koronavirusa prisilila je demokrate da smanje okupljanje u Milwaukeeu i pretvore ga u dvosatni događaj sa virtualnim govorima. 

Konvencija je sadržavala rasprave s biračima iz cijele zemlje koji su opisali svoju borbu s virusom i suočavanje s padom ekonomije i zdravstva.

Upućen je i poziv na široki obračun sa sustavnim rasizmom i policijskom brutalnošću nakon prosvjeda koji su izbili nakon smrti Afroamerikanca Georgea Floyda u Minnesoti, ispod koljena bijelog policajca.

Počinje konvencija na kojoj Biden postaje službeni kandidat
Počinje konvencija na kojoj Biden postaje službeni kandidat

Govoreći iz Houstona, Floydov brat Philonise Floyd uveo je trenutak šutnje i odao počast ostalim crnim žrtvama policijskog nasilja.

- Dakle, na nama je da nastavimo borbu za pravdu. Naši postupci bit će njihova zaostavština - rekao je Floyd.

Biden, koji je bio potpredsjednik za vrijeme predsjednikovanja Baracka Obame, u utorak će službeno biti nominiran za demokratskog izazivača Trumpa na izborima 3. studenoga. Bidenov govor o prihvaćanju kandidature u četvrtak zaključit će konvenciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.