News

Komentari 93

Potraga za Dinom se nastavlja: Nove snimke stići će popodne

Potraga za Dinom se nastavlja: Nove snimke stići će popodne

Maja Markovčić Kostelac rekla je u petak ujutro kako su nove sateliteske snimke zbog oblačnog vremena neupoterbljive, a da će temeljem plana i raspoloživih satelita nastaviti sa satelitskim promatranjem

Brodovi u Atlantiku i u petak će nastaviti potragu za kapetanom Dinom Miškićem i nestalim članovima posade Bourbon Rhodea, a potraga za splavi na kojoj bi mogli biti nastavit će se uz pomoć satelita.

- Nove sateliteske snimke zbog oblačnog vremena (a radi se o optičkim satelitskim snimkama) nisu upotrebljive. Temeljem sačinjenog plana i raspoloživih satelita nastavit ćemo sa satelitskim promatranjem - rekla nam je u petak ujutro Maja Markovčić Kostelac, izvršna direktorica Europske agencije za sigurnost mora (EMSA).

- U petak popodne očekujemo prelet novog satelita, i nakon toga u popodnevnim ili večernjim satima, očekujemo čuti ima li što na tim snimkama - rekao je za Večernji Zvonimir Frka Petešić, šef kabineta premijera Plenkovića.

Filipinski član posade trgovačkog broda koji je uključen u potragu sinoć je za Morski.hr ispričao da je vrijeme dobro, ali da ne vide ništa. 

- ALP Striker vodi i zadaje uzorke potrage, sad za pet brodova. Upravo su nam zadali novi uzorak. Dajemo sve od sebe. Nadam se da ćemo pronaći nešto - ispričao je i dodao da nije vidio letjelice dok je bio na straži. Inače, među nestalima je i njegov sunarodnjak, drugi časnik Edwin Furog.

Najčitaniji članci