Obavijesti

News

Komentari 150

Potres i pandemija su pomogli HDZ-u: Skinuli su fokus s afera

Potres i pandemija su pomogli HDZ-u: Skinuli su fokus s afera
1

Potres je dao zamah ozbiljnom aktivizmu lijevih opcija u glavnom gradu, koje su se isprofilirale na snažnoj kritici Milana Bandića, ali su, istovremeno, skrenuli reflektore s razarajućih korupcijskih afera HDZ-a

VIDEO

Kako se i činilo već tjedan dana prije izbora, a izlazne ankete jasno najavile, Bernardić i SDP doživjeli su potop na parlamentarnim izborima, Plenković će moći do Vlade i bez preskupe trgovine sa Škorom, a uz sve jaču konzervativno-desnu alternativu HDZ-u, utjelovljenu u Mostu i Domovinskom pokretu, Hrvatska dobija i nove, prilično solidne lijeve i liberalne opcije.

Ovaj politički proces već dugo se može pratiti, pa se mogao i predvidjeti ovakav rasplet: o Bernardićevu vođenju SDP-a ne treba trošiti riječi, a njegova kombinatorika s izbornim listama samo je zapečatirala konačni rezultat.

POGLEDAJTE VIDEO Plenković se slavodobitno obratio članovima stranke

Glasne, jake i intenzivne kampanje konzervativno-desnih opcija nisu bile uzaludne, naročito na društvenim mrežama, a čitavu priču o izborima 2020. treba gledati i u kontekstu dva velika nepredviđena događaja: potresa i pandemije korone.

Potres je dao dodatan zamah ozbiljnom i snažnom političkom aktivizmu lijevih opcija u glavnom gradu, koje su se proteklih godina isprofilirale na snažnoj kritici Milana Bandića i koje su SDP-u otkinule ozbiljan komad izbornog kolača.

POGLEDAJTE ATMOSFERU U HDZ-ovom STOŽERU:

Istovremeno, tu SDP-a i Bernardića nije bilo, pasivni, tihi, nevidljivi, SDP-ovci ništa nisu činili da bar pokušaju pokazati kako stoje uz svoje glasače kojih u najpogođenijim dijelovima glavnoga grada ima mnogo. No, kako se SDP ponašao oko potresa, tako je isto neuvjerljivo djelovao u čitavom nizu drugih situacija.

Bero izvrijeđao Borzanicu: 'Da, bilo je ružno, ali opraštam mu'
Bero izvrijeđao Borzanicu: 'Da, bilo je ružno, ali opraštam mu'

Potresi i pandemija su, istovremeno, skrenuli reflektore s razarajućih korupcijskih afera koje su ozbiljno načele HDZ i dale Plenkoviću priliku da predahne.

S druge strane, ni Plenković se nije naročito trudio da udari po Škori, bilo je tu pokušaja ispod pojasa, možda je Škoro ostao bez ponekog zastupnika u finišu, ali njegov rezultat je i dalje jak i nije nikakva tajna da su obje strane otpočetka igrale s planom da će nakon izbora, možda, trgovati.  No, samo možda...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 150
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović