Obavijesti

News

Komentari 80

Potres pogodio Slavonski Brod: Neke škole evakuirale učenike

Potres pogodio Slavonski Brod: Neke škole evakuirale učenike
2

Služba 112 je pretrpana pozivima, ali još nitko im nije javio štetu ili ozljede, ali velika je uznemirenost među građanima koji trenutno traže informacije gdje je točno bio potres

VIDEO

Oko 8.45 sati u četvrtak osjetio se jači potres, magnitude 3,8 po Richteru, no prema trenutnim informacijama veće štete nije bilo, osim što je izazvao nemir kod stanovnika. Epicentar je bio 15-ak kilometara sjevernozapadno od Slavonskog Broda. 

- Čula se tutnjava i počele su se gibati stvari - kazao nam je jedan od građana koji su osjetili potres. 

Službeno izvješće Seizmološke službe Hrvatske o potresu u Slavonskom Brodu:

'Danas, 7. lipnja 2018. godine u 8 sati i 45 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 15-ak kilometara jugozapadno od Slavonskog Broda. Magnituda potresa iznosila je 3.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dio škola je evakuirao učenike s nastave te ih, radi predostrožnosti, drže podalje od školskih zgrada, javlja SBplus.

Gradska uprava Slavonskog Broda priopćila je da su se predstavnici Grada uputili odmah u osnovne gradske škole i dječje vrtiće kako bi se uvjerili u sigurnost najmlađih. - Prema informacijama koje smo dobili, sve školske i predškolske ustanove postupile su prema prema protokolu u slučaju potresa te su djeca izvedena izvan školskog objekta. Građani će biti obaviješteni vezano za potres s novim informacijama javno putem internetske stranice, društvenih mreža i drugih medija - piše uz ostalo.

Služba 112 je pretrpana pozivima, ali još nitko im nije javio štetu ili ozljede, ali velika je uznemirenost među građanima koji trenutno traže informacije gdje je točno bio potres. Neki se boje jer ne znaju je li ovo bio veći potres ili je tek prethodnica još jačemu.

- Treslo se u dva vala. Prvi je bio jači, dugi malo slabiji, ali jako se osjetilo i čulo - kazala nam je stanovnica Slavonskog Broda. 

- Nije baš ugodno. Čula sam rigips na stropu da pucketa. Malo je nedostajalo da izletima van s djecom - rekla je čitateljica iz Slavonskog Broda.

Europsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) sve epicentre potresa, bilo gdje na svijetu, označava crvenom petorkakom zvijezdom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1