Obavijesti

News

Komentari 4

Snažan potres u Indiji: Devet mrtvih i 200 ozlijeđenih ljudi

Snažan potres u Indiji: Devet mrtvih i 200 ozlijeđenih ljudi
3

Snažan potres jačine 6,8 koji je u ponedjeljak rano ujutro pogodio sjeveroistok Indije blizu granice s Mianmarom i Bangladešom, a osjetio se i u Nepalu

VIDEO

Snažan potres jačine 6,8 koji je u ponedjeljak rano ujutro pogodio sjeveroistok Indije blizu granice s Mianmarom i Bangladešom, a osjetio se i u Nepalu, usmrtio je u toj regiji najmanje devet osoba, a 200 je ozlijeđenih, prenose agencije. 

Epicentar potresa bio je 57 kilometara zapadno od grada Imphal, središta indijske države Manipur koja graniči s Mianmarom, prema američkom geološkom institutu, prenosi agencija Reuters. 

U Indiji je "poginulo šest osoba", kazao je Anurag Gupta, dužnosnik vlasti za upravljanje prirodnim katastrofama, javlja AFP.  

Policija i bolnice u gradu Imphalu objavile su da je najmanje 100 osoba ozlijeđeno, od kojih 33 teško. 

Agencije su ranije prenijele da je jedna žrtva potresa u Bangladešu, vjerojatno preminula od srčanog udara. Prema novim podacima policije u Bangladešu su najmanje tri osobe umrle od srčanog udara,a  90 je ozlijeđenih. 

Agencija Reuters prenosi da napore spasilaca da izvuku ljude pod ruševinama otežava prekid struje i telekomunikacijskih veza. 

Dužnosnik jedne od glavnih bolnica u Imphalu kazao je da je više od 50 osoba primljeno na obradu zbog ozljeda glave ili lomova.

Ozlijeđeno je gotovo 200 osoba u državama pogođenima potresom, prenose agencije. Kako su stanovnici u panici izlazili na ulicu ozljeda je bilo i u naguravanju uspaničenih stanovnika. 

Stanovnici Bangladeša i himalajske države Nepal bježali su iz svojih domova, a potres se osjetio i Yangonu, glavnome gradu Mianmara odakle zasad nema podataka ni o razaranjima ni o žrtvama.

Sedam država sjeveroistočne Indije, koje su s ostatkom zemlje povezane uskim koridorom, smješteno je u zoni česte seizmičke aktivnosti. Godine 1950. deseci sela bili su razoreni i više od 1500 osoba poginulo je u snažnom potresu magnitude 7,6 s epicentrom na Tibetu, ali su najveće štete bile u indijskoj državi Assam. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao