Obavijesti

News

Komentari 386

Ispovijed sestre osumnjičenog Blaževića: 'Naš Vojo nije kriv'

Ispovijed sestre osumnjičenog Blaževića: 'Naš Vojo nije kriv'
3

Vojislav Blažević (54), kojeg policija sumnjiči za dvije eksplozije u Zagrebu, štrajka glađu već mjesec dana, a odbija i vodu. Obitelji je rekao da ne jede jer nije kriv

VIDEO

Tata, zašto si dolazio? Idi kući, čuvaj majku, bit će sve u redu, potreseno je rekao Vojislav Blažević (54) ocu Mihaelu (80) tijekom posjeta u zagrebačkoj zatvorskoj bolnici.

Vojislav Blažević iz Zagreba, osumnjičen za dvije eksplozije u zapadnom dijelu Zagreba, u teškom je stanju. Stric koji ga je zadnji posjetio izvijestio je obitelj da se pripremi za najgore. Blažević već mjesec dana ne jede, odbio je infuzije, a posljednjih dana i vodu. Prije tjedan dana na njegov poziv posjetio ga je i svećenik. Iz Nizozemske je doputovala i sestra Bojana (45) koja je odlučila za 24sata progovoriti o njihovim susretima.

- Dovezli su nam ga u kolicima u hodnik zatvorske bolnice. Naš otac zateturao se od šoka kad je vidio Vojislava, blijedog i iscrpljenog. Brat je jako teško govorio. Dobili smo pet minuta s njim. Bilo je to prije tri tjedna. Vojislava je iznenadio očev dolazak. Tata mu je rekao: ‘Sine, moraš se boriti’, a on je zaplakao. Otac ga je cijelog izljubio. Molila sam ga što i otac, preklinjali smo ga da počne jesti, no on kao da je sve to ignorirao - rekla je Bojana koja vjeruje u nedužnost svojeg brata.

- Uzeli su mi dokumente, sve su mi uzeli. Uzeli su mi novac, 15 000 eura - rekao je Vojislav ocu.

Bojani je rekao da nema više snage i neka idu kući. Potom se onesvijestio, a glava mu je pala na koljena. Tada ih je policajac istjerao iz hodnika zatvorske bolnice.

Tijekom razgovora rekao im je: “Ne jedem jer nisam kriv. Neću ni jedan dan provesti u zatvoru za ono što nisam učinio. Previše sam volio Hrvatsku da bi mi iza leđa dovikivali da sam bombaš i da bih živio s okaljanim imenom koje sam stvarao cijeli život”.

To je bio jedini Bojanin susret s bratom. Istražna sutkinja više joj ne dopušta posjete.

Pet minuta tijekom vikenda, koliko obitelj smije provesti s njim, vrlo su traumatični. Osumnjičeni Blažević već je “kost i koža” te svakim danom gubi kilograme. U predkomatoznom je stanju. Na pet minuta u subotu i nedjelju posjetili su ga supruga i stric. Supruga Ljiljana prenijela mu je pozdrave i potporu paraglidera. 


- Nikad u životu nije zaplakao. Sada je plakao i dignuo im je u znak pozdrava palac - rekla je njegova supruga Ljiljana. Supruzi je rekao: “Znaš da sam te volio iznad svega, ali ne mogu živjeti s tim da me osude za ono što nisam počinio. Zbogom!”. Nakon toga opet je klonuo.
- Nije mu jasno zašto ga dovode u vezu s podmetanjem bombi kad je, vidjevši naprave, samo pokušavao spasiti ljudske živote. Pozvao je policiju s mobitela koji koristi gotovo 20 godina. Zar bi to učinio da je kriv? Ispreturali su nam sve, a zasad nemamo informaciju jesu li nešto i pronašli - ogorčena je njegova sestra Bojana.

Dodala je da samo nebo zna koliko je njezin brat volio visine i Hrvatsku u kojoj je od 14. godine.

- Kao jedno od najpoznatijih imena u svijetu paraglidinga uvijek je veličao boje Hrvatske. Nije imao veze s eksplozijom, spašavao je ljude. Uostalom, to je radio cijeli život - kaže Bojana.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 386
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa