News

Komentari 387

Potrošili su 85 tisuća kuna pa im propala svadba za 700 ljudi

Potrošili su 85 tisuća kuna pa im propala svadba za 700 ljudi

Nekoliko dana prije poplave, Marko je oličio zidove, kupio namještaj i opremio spavaću sobu. Sve je bilo spremno za useljenje trudne Ivane i svadbu od 700 ljudi

Umjesto velike svadbene zabave Marko Margić (27) i Ivana Lucić (23) svoj će brak samo formalizirati kod matičara. Poplava im je uništila planove za vjenčanje koje je trebalo biti prošli vikend.

- Samo zbog mesa išao sam na Krk, gdje su me ugostili moji tamošnji prijatelji lovci i omogućili odstrel divlje svinje. Propala su mi dva zamrzivača puna srnetine, jelenske divljači i veprovine. Čim su čuli što me snašlo, ti isti lovci poslali su mi 1500 kuna da se snađem - prepričava nam Marko, koji procjenjuje da im je propalo gotovo 85.000 kuna

Taman su obnovili kuću u Gunji

Nekoliko dana prije nego što je Sava poplavila njegovu kuću u Ulici Tunje Pejića u Gunji, Marko je obnovio pročelje, oličio zidove, kupio namještaj i opremio spavaću sobu. Sve je bilo spremno za useljenje trudne Ivane i svadbu od 700 ljudi, no bujica je promijenila sve.

- Mjesecima smo se pripremali za svadbu, sve smo bili nabavili i organizirali, a sad nam je samo ostala obaveza povrata kredita kojim je moja mama namjeravala pokriti dio troškova - rekao je Marko.

Uništen krevetić i dječja kolica

Otkazali su tamburaše, koji su nekome drugome svirali, a na svadbi je trebalo biti i deset konjskih zaprega.

Mladoženji je propalo odijelo, a tek kupljena dječja kolica i dva krevetića sad su za baciti jer su neupotrebljivi. No da ne bude zabune, Marko nimalo ne očajava zbog svega što mu se dogodilo. Kaže da ne vrijedi lupati glavom o zid. Njemu je najvažnije da su u petak supruga i on bili kod liječnice te da sve pretrage pokazuju da je dijete dobro.

- I što mi više do toga treba - zaključuje Marko, koji je u ovoj velikoj tragediji za Slavonce ipak zadržao optimizam.

Marko spasio više od 1000 životinja iz poplavljene Gunje

Unatoč nevolji koja ga je pogodila i zbog koje je morao odgoditi vjenčanje za koje je živio prošlih godinu dana, Margić ne posustaje u pomaganju drugima. S njim smo prije nekoliko dana proveli cijelo poslijepodne na amfibiji i svjedočili njegovu golemom trudu u spašavanju preostalih živih životinja u Gunji.

Dobrodušni Marko je, odjeven u ronilačko odijelo, dva puta dnevno u različitim amfibijama ulazio u Gunju, uskakao u vodu kad god bi vidio nešto da pliva i unosio životinje u vozilo. Njegovi prijatelji tvrde da je Marko spasio više od 1000 životinja iz poplavljene Gunje.

Najčitaniji članci