Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
9 komentara

Dva slučaja korone u KBC Split - jedna liječnica i pacijentica

Pozitivna na COVID-19 bila je bolesnica u programu dijalize, koja je dijalizirana dan ranije, a odmah nakon spoznaje da je zaražena obaviještena je epidemiološka služba

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
9 komentara

Ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović potvrdio je kako su utvrdili da je bolesnica na programu dijalize pozitivna na korona virus. Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti:

"Dana 25. ožujka utvrđen je pozitivan nalaz testa na COVID-19 u bolesnice na programu dijalize, koja je dijalizirana dan ranije. Odmah po spoznaji o nalazu obaviještena je epidemiološka služba koja je napravila izvid. Izdvojila je osoblje koje je bilo u kontaktu s oboljelom. Svi djelatnici, kao i sama bolesnica, nosili su propisanu osobnu zaštitnu opremu. Djelatnici koji su bili u neposrednom kontaktu upućeni su u samoizolaciju. Proveden je odmah postupak dezinfekcije cijelog prostora dijalize. Večernja smjena dijalize odgođena je dva sata i od danas rad u dijalizi je u potpunosti normaliziran."

Meštrović je potvrdio i da je djelatnica Zavoda za nuklearnu medicinu pozitivna na COVID-19. Zbog toga su ostali djelatnici spomenutog Zavoda u samoizolaciji.

- Epidemiološka služba je provela izvid osoblja, a također je dezinficirala prostore Zavoda. Svi bolenici koji su imali zakazan termin za uzimanje krvi su upućeni i obrađeni u bolničkom laboratoriju. Na mrežnoj stranici KBC-a Split, kao i na ulazu u Zavod za nuklearnu medicinu, objavljeni su telefonski brojevi specijalista Zavoda za nuklearnu medicinu koji će za pojedine dane u tjednu biti zaduženi za kontakt s bolesnicima zbog uputa i savjeta. Bolesnici se za početnu informaciju također mogu se javiti na broj 0996730303 ili poslati poruku na nuklearna@kbsplit.hr - stoji u priopćenju iz ravnateljstva KBC-a Split.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message